03.07.2018, 13:11

İDAM GELSİN AMA ÖNCE ...

Öylesine Masum, Öylesine güzel bir çocukluk geçirdim ki o çocukluğumun kıymetini, şimdi anlıyorum.
Sabah günün ilk ışıklarında kendimizi kapının önünde bulurduk. Mahallenin tüm çocukları sokaklara dökülür, adeta sokakları şenlendirirdik. 15 yaşında, 12 yaşında, 8 yaşında, 6 Yaşında, 3 Yaşında hatta ablasının abisinin kucağında 1 yaşında çocuklar hep birlikte oyunlar oynardık. Kahvaltı sorunumuz yoktu ya komşumuz Mesutların sofrasında kahvaltı yapar, ya da bizim evde Mehmet’le, Denizle kahvaltı yapardık. Bütün mahallenin evleri adeta büyük bir aile gibiydi. İstediğimiz eve girer, istediğimiz evde oynar, istediğimiz evde yemek yer, hatta istediğimiz evde yatardık. Komşu teyzelerimiz bizi kendi çocuklarından ayırmazdı. Kendi çocuklarına verdiği yemekten bize verirlerdi.

 
Hepimizin topu yoktu, ama bir topu hepimiz paylaşırdık. Hepimizin bisikleti yoktu ama, hepimiz bir bisikleti paylaşırdık. Benim 10 bilyem varsa, 2 tanesini kendime bırakır diğerlerini arkadaşlarıma dağıtırdım. Abdulvahap abi kaykayını getirir, hepimiz sırayla ona binerdik. Kar yağardı korkmadan buzların üstünden geçip, evimizin yanı başındaki mezarlıkta kardan adam yapardık. Mezarlıkta cami hocasının fırça atmasına rağmen top oynar, taşları dizer onlarla oyunlar oynardık. Susayınca en yakın eve gider çeşmesinden su içerdik. Meyve ağacı olan komşularımızın bahçesinde ki ağaçlara tırmanır, meyvelerden özgürce yerdik. Elbiselerini bahçedeki balkona asan Fatma teyzenin bahçesine topu kaçırır, elbiselerini kirletirdik. Sonra hiçbir şey olmamış gibi topu geri isterdik. Fatma teyze topu biraz gülümseyerek, biraz da söylenerek geri verirdi.

Bizden yaşça büyük komşumuz Hıdır abinin kız erkek bisikletine biner, bize asla tacizde bulunacağı, ya da istismara uğrayacağımız ihtimalini ne ailemiz ne de biz hesaplamazdık. Zaten biz böyle bir şeyi de bilmezdik. Yaşamazdık. Oyun oynarken komşumuz Fatima Teyzenin yaptığı ekmeklerin kokusu burnumuza gelirdi. Bizde sıra bekler, Fatima teyzenin bize yapacağı “KAKE” diye adlandırdığımız küçük ekmeklerin çıkmasını beklerdik. Acıkınca en yakın eve gider, komşularımızın sürdüğü salçalı ekmeği afiyetle yerdik. Birimizde para olsa o parayı bakkalda hep birlikte harcardık. Bakkala giderken kaybolup, bir daha eve geri dönmeme ihtimali gelmezdi aklımıza.

Kız arkadaşlarımız korkusuzca sokaklarda ip atlardı, sek sek oynardı. Tacize, tecavüze uğrayacağı korkusu olmazdı. Annem sıcak sıcak peynirli Poğaça yaptığı zaman tabağa doldurup bütün arkadaşlarıma ikram ederdim. Bazen mahallemizden uzaklaşır, 3-4 uzaklıkta dağlara gider, Alıç toplar, Dağdağan toplar, Çiçek Toplar, Badem Toplar, Üzüm Toplar, Nergis toplardık. Dağda bizi birinin kaçıracağı ya da sonra öldüreceği aklımıza gelmezdi. Akşam ezanı okundu mu hepimiz evlerimizde olurduk. 

Televizyona, tablet ‘e, Bilgisayar Oyunlarına, Sosyal Medya’ya ihtiyacımız yoktu bizim, yaşayarak her şeyi öğrenirdik. Bizim çocukluğumuzda sıklıkla çocukların öldürdüğü, kaybolan çocukların haberleri, küçük yaşta çocukların cinsel istismara maruz kaldığı, kaybolduğu, genç kızların tecavüze uğradığı, katledildiği haberleri gelmezdi. Uygunsuz İlişkileri sıradan gösteren, legal olmayan yaşantıları mübah gösteren ahlaksız diziler çıkmazdı bizim televizyonlarda. 

Bizim de korkularımız vardı tabi… Üstümüzü kirlettik diye annemizden fırça yeme korkusu, eve azıcık geç gittik diye babamızın kaşlarını çatması korkusu, komşunun camını topla kırdığımız zaman fırça yeme korkusu, topumuzun kuyuya düşmesi, hastalanıp oyun oynayamama gibi korkularımız vardı. Ama istismara uğramak, tacize, şiddete, tecavüze maruz kalmak, bunlara direndik diye veya gördüklerimizi anlatırız diye canice öldürülmek gibi korkularımız yoktu. 
Çok şanslı bir çocukluk geçirdik, belki sonraki nesiller bu çocukluğu asla yaşayamayacaklar. 

Ağzı Süt Kokan Çocukları Vahşice Öldürenler, Tecavüz Edenler... 
Yahu Bunlar İnsan Değil, Canavar olsa Böyle yapmaz!
Bunlar ,Tüm Türkiye'nin önünde koskocaman  meydanlarda, büyük insan kalabalıkları arasında, Canlı Yayında İdam Edilsin, Asılsın, Kafası Ezilsin, Vücudu zerrelere ayrılıncaya kadar parçalansın.

EVET İDAM GELSİN , 

AMA ÖNCE, ZİNA, CİNAYET, ALDATMA GİBİ DURUMLARI NORMALMİŞ GİBİ GÖSTEREN AHLAKSIZ DİZİLER İDAM EDİLSİN, GENÇLERİN YOZLAŞMASINA SEBEP OLAN ARAÇLAR İDAM EDİLSİN, KİRLİ DÜŞÜNCELER AŞILAYAN TELEVİZYON PROGRAMLARI İDAM EDİLSİN, BATILI HAK GÖSTEREN TELEVİZYON PROGRAMLARI İDAM EDİLSİN, TOPLUMSAL DÜZENİ ÇÖKERTEN VE AHLAKSIZLAŞTIRAN ARAÇLAR İDAM EDİLSİN, REYTİNG UĞRUNA TOPLUMUN MANEVİ DEĞERLERİNİ HİÇE SAYAN TELEVİZYON KANALLARI İDAM EDİLSİN…

Bu Haberleri aldığımda, Aklım Almıyor, Uykularım Kaçıyor. İçim Yanıyor.
Bir Çocuğa bunlar Nasıl Yapılabilir?
Benim de çocuklarım var, çocuklarımı kapalı kapılar ardında büyütüp, insanlardan uzak kafes hayatımı yaşatayım şimdi? ,
Çocuklarım büyüyüp bu haberlerle karşılaştığında bu Pis Ve Kötü Dünya yaşamını nasıl sevdireyim onlara?  
Yoksa Kendilerini Korusunlar Diye oyuncak yerine Silah mı almalıyım onlara? 
Daha Kaç Çocuk Tecavüze Uğrayacak?
Kaç Genç Cinayete Kurban Gidecek?
Daha Kaç Çocuk Öldürülecek?
Daha Kaç Hayvan İnsanların Tecavüzüne Maruz Kalacak?
Bu Nasıl bir düzen, Nasıl Pis Bir Dünya? Batsın Bu Dünya...
Kıyamet Kopmalı Üstümüze, Başımıza Taşlar Yağmalı,


Rahmeti ve Sabrı Büyük Allah'ım bu çocukların hatırına, bu çocuklara rahmet, bu canilere de helak nasip et, canlarını al, daha fazla insanın hayatını söndürmeden aramızdan al bunları.


SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR AMA ARTIK KALEMİMİZ YAZMIYOR, DİLİMİZ SÖYLEYEMİYOR, BÜNYEMİZ KALDIRMIYOR. SON OLARAK ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM, NE YAPILACAKSA YAPILSIN AMA, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ÖZGECAN ARSLAN’IN, KÜÇÜK IRMAK KUPAL’IN, MİDYAT’TA BAKKALA ŞEKER ALMAK İÇİN GİDERKEN KAYBOLAN VE 3 YILDIR BULANAMAYAN KÜÇÜK ECRİN TUNÇ’UN, DİREĞİN DİBİNDE GÖMÜLÜ OLARAK CESEDİ BULUNAN 8 YAŞINDAKİ EYLÜL YAĞLI KARA’NIN, DAHA KÜÇÜK EYLÜL’ÜN ACISINI UNUTMAMIŞKEN, ÖLÜ OLARAK BULUNAN 4 YAŞINDAKİ LEYLA AYDEMİR’İN VE BU ŞEKİLDE CAN VEREN, KAYBOLAN, İSTİSMARA UĞRAYAN, GENÇ KIZLARIN, ÇOCUKLARIN HAKKI KALMASIN. 
 

Yorumlar (3)
Şeyhmus GÜNGÜRÜR 8 yıl önce
Ağzına Sağlık Kardeşim .. Dediğin gibi bu canilere yaşama fırsatı verilmemeli ve Buna cüret edebilecek başkalarınada göz dağı vermek amacıyla bu adiliği yapan insan dışı varlıkları da herkesin gözü önünde parcalaya parçalaya gebertmeli.
Berrin 8 yıl önce
Duygularimiza tercuman oldun agzina sağlık
Nursel 8 yıl önce
Teşekkür yigenim çok güzel bir yazı
8
kapalı
Günün Anketi Tümü
Midyatgazete.com'un En Çok Hangi Hizmetinden Faydalanıyorsunuz?
banner10
Namaz Vakti 07 Nisan 2026
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1.  Galatasaray 27 64
2.  Fenerbahçe 28 63
3.  Trabzonspor 28 63
4.  Beşiktaş 28 52
5.  Göztepe 27 46
6.  Başakşehir FK 28 44
7.  Samsunspor 27 36
8.  Kocaelispor 28 34
9.  Gaziantep FK 28 34
10.  Alanyaspor 28 32
11.  Konyaspor 28 31
12.  Çaykur Rizespor 27 30
13.  Antalyaspor 28 28
14.  Kasımpaşa 28 27
15.  Gençlerbirliği 28 25
16.  Kayserispor 28 23
17.  Eyüpspor 28 22
18.  Fatih Karagümrük 28 20
Takımlar O P
1.  Erzurumspor FK 33 72
2.  Amed SK 33 70
3.  Esenler Erokspor 33 66
4.  Çorum FK 33 62
5.  Bodrum FK 33 60
6.  Pendikspor 33 57
7.  Bandırmaspor 33 51
8.  Keçiörengücü 33 50
9.  Sivasspor 33 47
10.  Iğdır FK 33 45
11.  Van Spor FK 33 43
12.  Manisa FK 33 43
13.  Boluspor 33 42
14.  Sarıyer 33 42
15.  İstanbulspor 33 40
16.  Ümraniyespor 33 39
17.  Serik Belediyespor 33 35
18.  Sakaryaspor 33 33
19.  Hatayspor 33 7
20.  Adana Demirspor 33 6
Takımlar O P
1.  Arsenal 31 70
2.  Manchester City 30 61
3.  Manchester United 31 55
4.  Aston Villa 31 54
5.  Liverpool 31 49
6.  Chelsea 31 48
7.  Brentford 31 46
8.  Everton 31 46
9.  Fulham 31 44
10.  Brighton & Hove Albion 31 43
11.  Sunderland 31 43
12.  Newcastle United 31 42
13.  Bournemouth 31 42
14.  Crystal Palace 30 39
15.  Leeds United 31 33
16.  Nottingham Forest 31 32
17.  Tottenham 31 30
18.  West Ham United 31 29
19.  Burnley 31 20
20.  Wolverhampton 31 17
Takımlar O P
1.  Barcelona 30 76
2.  Real Madrid 30 69
3.  Villarreal 30 58
4.  Atletico Madrid 30 57
5.  Real Betis 30 45
6.  Celta Vigo 30 44
7.  Real Sociedad 30 41
8.  Getafe 30 41
9.  Osasuna 30 38
10.  Espanyol 30 38
11.  Athletic Bilbao 30 38
12.  Girona 30 37
13.  Rayo Vallecano 30 35
14.  Valencia 30 35
15.  Deportivo Alaves 30 32
16.  Mallorca 30 31
17.  Sevilla 30 31
18.  Elche 30 29
19.  Levante 30 26
20.  Real Oviedo 30 24
Günün Karikatürü Tümü