Midyat’ta AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezleri Açılışı

31 Mart 2019 Mahalli Seçimler hazırlıklarının startını veren AK Parti Midyat Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışlarını gerçekleştirdi.

MİDYAT 10.02.2019, 15:41
Midyat’ta  AK Parti  Seçim Koordinasyon Merkezleri  Açılışı

Midyat, Estel ve Kadın Kolları SKM Bürolarının açılışına, AK Parti Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel, Cengiz Demirkaya,  MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, İl Başkanı Faruk Kılıç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı  Mehmet  Vejdi Kahraman, Kadın Kolları İl Başkanı Hülya Hekimoğlu, AK Parti Siyasi ve Hukuk İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, Mardin eski İl Başkanı Nihat Eri, Midyat İlçe Başkanı Av. Melih Güneştan, Dargeçit AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Cüneyt Aksoy, Medya-Tanıtım başkanı Mehmet Beşir Güneş ve bazı partililerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.


Açılışı gerçekleştiren AK Parti Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel,  Cengiz Demirkaya,  MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, İl Başkanı Faruk Kılıç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mehmet Vejdi Kahraman, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Bürolarının Mardin'e ve Midyat’ta hayırlar getirmesini temenni ettiler.

Daha sonra Midyat’ın en büyük toplantı salonunda Midyatlılarla bir araya gelen Veysi Şahin ve beraberindeki heyet katılımcılara hitap ettiler.

AK Parti Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ve  Cengiz Demirkaya birer konuşma yaparak, Veysi Şahin’in desteklenmesi için Midyatlılardan oy talebinde bulundular.
 

94 RUHUYLA’ ÇALIŞACAĞIZ

En iyi Belediyeciliği, İstanbul’da dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı iken yapan Cumhurbaşkanımızın başlattığını ifade eden MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Belediyeciliği  ‘94 ruhuyla yapacaklarını bu nedenle adayımız Veysi  Şahin’e  Midyatlılardan (özellikle köy ve beldeler) hizmet ve istikrarın devamı için oy talep etti. Yıllarca Midyat Belediye Başkanlığı yapan Şehmus Nasıroğlu’na hizmetleri için teşekkür  eden Miroğlu , çukur siyaseti yapan HDP’ye  belediyenin kaptırılmaması  gerektiği uyarısında bulundu .


TEMİZ ÇEVRE,TEMİZ TOPLUM VE TEMİZ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA HİZMET EDECEĞİZ

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, “Kadim tarihiyle Midyat’ın kendisini etkilediğini ve ilk kadın belediye başkanının Midyatlı  olmasının da büyük bir övünç olduğunu ifade etti. Gönül belediyeciliğinin en büyük mimarı kadınlar olacağını ifade den Alkış, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ve “Temiz çevre,temiz toplum ve temiz belediyecilik” anlayışıyla hizmet edeceğiz.”dedi.


Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet  Vejdi Kahraman, AK Parti’nin yaptığı hizmetleri unutamayacaklarını kaydederek, “Geçen dönem yarım kalan ve bin türlü oyunlarla bizleri engelleyen ve Büyükşehir Belediyesini kazanmamızı engelleyen o şer odaklarına biz bu dönem ders vermeye hazırız.”dedi

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç,”Yeni bir Midyat için, istikrar ve huzurun devamı için.  Adayımız Veysi  Şahin’in projelerini gerçekleştirmesi için. Oylarımızı AK Partiye veriyoruz.  ” dedi.

AK Parti Midyat Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Veysi Şahin, daha sonra bir salonda, vatandaşlarla bir araya gelerek, projelerini anlattı.

Midyat için önem taşıyan projeleri hayata geçirmek için herkesin gönül birliği ile Belediyecilikte hizmet etmenin yanı sıra gönüllere de girmenin çok önemli olduğunu ifade eden AK Parti Midyat Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin, “Midyat’ta da gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini uygulamak için çalışıyoruz. Güler yüzlü, güvenilir ve gayretli belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiğimiz Midyat’ta halkımızla güçlü bir bağımız olacak. Bunda en önemli etken iletişim kanallarımızı daima açık tutarak halkımızla iç içe olmamızdır.”dedi

Midyat için projelerini açıklayan Şahin, seçilmeleri halinde bu projeleri kısa ve uzun vadede bitireceklerini söyledi.

İşte Şahin’in açıkladığı projeler:

MAKAM ARAÇLARINI KALDIRIYORUZ
Belediye Başkanı seçilmem halinde başta şahsımın makam aracı olmak üzere gereksiz bütün makam araçlarını kaldırıyoruz. Çalışmalarım esnasında kendi şahsi aracımı kullanıp hizmet sunacağım.

BELEDİYE BAŞKANIN MAAŞI ENGELLİ KIZ ÇOCUKLARININ OLACAK
Belediye başkanı seçilmem halinde, Belediye başkanlığım boyunca aldığım maaşlar Engelli Kız Çocuklarımıza burs olarak dağıtılacaktır.

MİDYAT DOĞAL GAZ PROJESİ
Daha önce cumhurbaşkanımızın tarafından müjdesi verilen ve yapımı devam eden Midyat Doğal Gaz hattı çalışmalarının hızlandırılarak kısa bir süre içerisinde Midyat’a Doğalgaz verilmesi sağlamak amacıyla girişimlerde bulunarak,2019 yılının sonuna kadar 25 km’lik Doğal Gaz Hattı yapılması sağlanacak.

MİDYAT KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
Midyat’ın yıllardır özlemini çektiği içinde Kültür merkezi, Gençlik merkezi ve Bilim merkezi yapılacak olan bir kültür ve kongre binası inşa edeceğiz.

ESTEL – MİDYAT ARASI HAFİF TRAMVAY HATTI(MİDRAY)
Estel –Midyat arasına (Estel Köşk Meydanı’ndan Midyat Devlet Konukevi’ne)  ulaşıma çözüm ve ilçeye gelecek turistler için nostaljik bir seyahat amacıyla ilçeye katkı sağlayacaktır.

YAPAY GÖLET
Midyat Yapay Göleti, Midyat’lı vatandaşlarımız ile ilçemize gelen misafirlerin Şehrin gürültüsünden uzaklaşarak, sosyal faaliyetlerde bulanabileceği, Midyat’ın doğal havasını soluyabilecekleri, suyun verdiği huzur ve sakinleştirici etkiyi yaşayabilecekleri bir kompleks olarak Midyat halkının hizmetine açılacaktır. Şehre Doğal ve modern bir yapı olarak hizmet verecek olan gölet kompleksi İçerisinde Şelale, Mesire Alanları, Mini spor tesisleri, Balık ve Ördek havuzları, süs havuzları, kaya havuzları, yeşil alanlar, banklar, yürüme ve koşu yolları gibi alanlar yer alacak.

MİDYAT KENT KONSEYİ
Midyat Kent yaşamında, Kent vizyonunun belirlenmesi , Kentin hak ve hukukun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçebilmek. Ayrıca Kadın ve Gençlerimizin Belediye Meclislerinde söz sahibi olabilmelerini sağlamak için Midyat Kent Konseyini kuracağız. Midyat Kent Konseyi aktif bir şekilde belediye çalışmalarına destek olacaktır.

İMAR VE ÇARPIK KENTLEŞME SORUNLARI
İmar planından kaynaklı mağduriyetlerin yaşanmadığı düzenli bir şehir planının Midyat’a kazandırılması. İmar ve çarpık kentleşme sorunlarının çözülebilmesi sağlanacak. İmar Planları Şeffaflık ilkesi ile Estel Ve Midyat kesimi ayrımı yapmadan düzenlenilecek.

ANTİK AMFİ TİYATRO
Tarih’te Büyük imparatorlukların kendi dönemlerinde etkinliklerini sergiledikleri alanlar bulunurdu. Dünyaca ünlü Midyat Taşı’ kültürel-sanatsal nı kullanarak tarihten günümüze ışık tutmak, Konser, Tiyatro ve diğer etkinliklerin düzenleneceği Midyat Açık Hava Antik Amfi Tiyatrosunu ilçemize kazandıracağız.

MİDYAT BEYAZSU TESİSLERİ & SU ETKİNLİKLERİ
Midyat’ın doğa harikası olan doğal Beyazsu Akarsuyuna hak ettiği değeri vererek Beyazsu’yu bir cazibe merkezi haline dönüştürüyoruz. Doğal akarsu güzelliklerinin çöplerin ve atıklar tarafından kapatılmasına izin vermeyeceğiz.
Midyat Belediyesi Sosyal Tesisleri : Midyat’ın Doğal Su Kaynaklarının başında gelen , doğal su kaynağının yanı sıra dinlenme ve gezi alanı olarak ta kullanılan Beyazsu Akarsuyundan her kesimin faydalanması amacıyla içerisinde Restoran, Park, Mini Spor Tesisleri, Bank ve dinlenme alanlarının da yer alacağı Midyat Belediyesi Sosyal Tesislerini Hizmete geçireceğiz.

Midyat Beyazsu Su Sporları Etkinlikleri : Midyat Beyazsu Akarsuyunda gerçekleştirilmeye müsait mevsimsel su sporları aktiviteleri düzenlenecek. Rafting, Flyboarding, sörf sporlarından uygun olanları Beyazsu’da vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır

MİLLET KIRAATHANELERİ
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından başlatılan tarihi bir geçmişe sahip Millet Kıraathaneleri Midyat Belediyesi tarafından Midyat’ta hayata geçirilerek gencinden yaşlısına bütün vatandaşlarımızın uğrak noktası haline gelecek. İçerisinde Kütüphane, Okuma Salonu, Etüt Salonu v.b. alanların olacağı Kıraathanelerde internet ve çay hizmeti de ücretsiz sunulacak.

MESLEK SANAYİ SİTELERİ
Şehirde görüntü kirliğine sebep olan ve dağınık şekilde kurulan önemli meslek dallarından olan Midyat Taşı Atölyeleri, Marangozhaneler, Mermerciler ve Tekstilcilerin bir arada olduğu Midyat Meslek Sanayi Sitesi (MMSS) ‘nin Midyat Çadırkent alanına kurulması için girişimlerde bulunulacak.

KÖYLERİMİZİ AÇIK MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ
Tarihi yapısını muhafaza etmiş İzbırak (Zaz) gibi Kırsal Mahallerimizin tarihi yapısını bozmadan restore ederek bu köyleri birer açık müze haline dönüştürüyoruz.

ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ
Tarih boyunca önemli uygarlıklara ev sahipliği yapan Midyat’ta Uluslararası kültür ve sanat festivalleri bağlamında uluslararası film festivali düzenlenecektir. Her yıl düzenlenecek olan festival kapsamında filmlerde, Midyat’ın tarihi, geçmişten gelen köklü kültürü, geleneksel ve yöresel değerleri ön plana çıkacaktır. MİDYAT WOOD : Midyat’ı Dizi ve Film yapımcıların uğrak bir plato haline dönüştüreceğiz.

MİDYAT HAYVAN BARINMA MERKEZİ
Sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların tedavilerinin yapılması, insanlara zarar vermemesi için aşı yapılması, veterinerlik hizmetlerinin verilebileceği, barınmaları için uygun bir ortam yapılması, olası bir ısırık vakalarında hayvanın kuduz olup olmadığı ile ilgili teşhislerin yapılabildiği, hayvanların müşahede altına alındığı Midyat Belediyesi Hayvan Barınma Merkezi kurulacak

SEMT PAZARI
İlçemizdeki Semt Pazarı sayısı 6 ‘ya çıkarılarak modern kapalı pazarlarda alışveriş yapılabilmesi sağlanacak.
ÜSTÜ PARK ALTI OTOPARK
Midyat’ın trafiğini rahatlatacak özellikle Turistlerin uğrak olduğu noktalara Görüntü kirliliğine sebep olmayan Yeraltı Şehir otoparkları hizmete açılacak. Bu kapsamda Cizre Yolu ve Estel İstiklal İlkokulu yanına otopark kurulacak
OTOGAR
Estel ve Midyat Kesimlerinde ayrı ayrı bulunan 2 Otogar yerine Estel ve Midyat arasında tek bir modern Şehirlerarası otobüs terminali yapılması için girişimlerde bulunulacak.

MİDYAT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
İlçemiz Midyat’a Endüstri ve sanayinin gelişmesini sağlayacak, Midyat’a yatırım yapmak isteyen sanayicilerimizin uygun altyapıya sahip bir bölgede yatırım yapabilmesini sağlayan, teknik ve sosyal alt yapıya sahip Midyat Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili başlatılan çalışmaların takip edilerek tamamlanması için girişimlerde bulunulacak
YOLLAR
Midyat yeni çevre yolunun ilçemize kazandırılması ve Mardin – Midyat arası karayolunun Duble sıcak asfalt yol olarak yapılması için girişimlerde bulunulacak

ARAÇ MUAYENE İSTASYONU
Midyat’ın önemli bir ihtiyacı ve sorunu olan Yetkili Araç Muayene İstasyonu (TÜVTÜRK) kurulması ile ilgili girişimlerde bulunularak muayene istasyonunun Midyat ilçemizde kurulması sağlanacak
OKULLARA BAKIM
Eğitim yuvaları Okullarımızın bakım ve onarım ihtiyaçlarında destek olarak yeni eğitim – öğretim yılında hazır olmalarını sağlayacağız

MİDYAT ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ
Yapımı için ufak bir adım atılan ancak bir türlü faaliyete geçirilemeyen içerisinde bir çok fakültenin olduğu yapısında Midyat’ın tarihi motiflerinin izleri olacağı Midyat Üniversite Kampüsünün kurulması için bu konunun takipçisi ve destekçisi olacağız.

DİLLER VE DİNLER FESTİVALİ
Tarih boyunca insanların farklı dinlerde, farklı dillerde, farklı kültürlerde kardeşçe sevgiyle, hoşgörüyle yaşamayı başardıklarını tüm görselliğiyle hissettiren Midyat, yapılacak festivalle, binlerce yıllık geçmişinin kadim izlerini, çeşitli etkinliklerle yurt dışında olup da bu topraklarla gönül bağı olan bütün insanların katılabileceği, kendi kültürümüzü, bu coğrafyaya ait manevi değerleri gönül rahatlığıyla yaşayabileceği bir etkinlik olması hedeflenmektedir

YER ALTI MAĞARALARI
İlçemizin Turizm potansiyelini daha da artırmak için, İlçemizin Estel Kesimi Esentepe ve Midyat’ın en eski yerleşim yeri olarak bulunan Acırlı Mahallesi Eleth Mevki’deki kültürel mirasımız olan Yer altı mağaralar restore edilerek hizmete açılacak.

UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI
Tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış günümüzde bir çok dili , dini bağrında taşıyan Diller ve Dinler Kenti Açık bir müze şehri konumundaki olan ilçemiz Midyat’ın Unesco Dünya Kültür Mirasına alınması için girişimlerde bulunulacak. Anıtlı Mahallesinde bulunan, Dünya’nın en eski kiliselerinden olan Meryem Ana Kilisesinin koruma altına alınması sağlanacak.

MİDYAT İL OLSUN
Tarihe yıllarca şahitlik etmiş, bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, kültürlerin, dinlerin, dillerin adeta çakışma noktası olan Midyat’ımız yıllardır çektiği özlemi olan İl Olma Hayalini gerçekleştirmek için maksimum çaba ile mücadele edeceğiz. Midyat’ı Tarihi dokuların modern çizgilerle buluştuğu bir İl yapmak için gereken bütün girişimleri gerçekleştireceğiz.

Bunların dışında, yeşil alan ve park projeleri, - Geri Dönüşüm Ve Arıtma Tesisi, Midyat Belediyesi Asfalt Şantiyesi, Şehir Meydanları, Tarihi Mekanlara Restorasyon, Hayvan Pazarları, Spor Turnuvaları, Bayanlara Özel Spor Salonu, Spor Kompleksleri, Midyat Belediyesi Aş Evi, Millet Bahçeleri, Midyat Belediyesi Proje Ofisi gibi hizmet alanları yapılacak.

Haber: Selahattin Erol/Süleyman Tunç  - www.midyatgundem.com

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
11
açık
Günün Anketi Tümü
Midyatgazete.com'un En Çok Hangi Hizmetinden Faydalanıyorsunuz?
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 33 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 33 43
12. Fulham 34 42
13. Bournemouth 33 42
14. Crystal Palace 33 36
15. Brentford 34 35
16. Everton 33 30
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 33 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14
Günün Karikatürü Tümü