Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Selahattin EROL

Selahattin EROL

Elektrik Kesintileri Bezdirdi!

04.A?ustos.2011, 10:42

Elektrik Kesintileri Bezdirdi!

Son zamanlarda sık sık karşılaştığımız elektrik kesintileri gerçekten bezdirdi.

Elektrik kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar bize bunun sebebini her gördüğünde soruyor.

Vatandaş soruyor, “Biz hangi çağda yaşıyoruz, neredeyse hemen hemen her gün çeşitli saatlerde elektrikler kesilip geliyor. Bu durum bilgisayarlarımıza, elektronik eşyalarımıza zarar veriyor. Neden bir yetkili çıkıp ta bu işin çözülmesi için el atmıyor” diyerek haklı olarak tepkilerini sıralıyor.

Kış mevsimi olur kar yüzünden elektrikler kesilir, son bahar olur fırtınadan kesilir, yaz mevsimi gelir her taraf güneşlik olur yine kesilir. Hafif şiddette yağmur yağar yine elektrikler kesilir. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz, dağ başında bile bu kadar kesintiler olmaz. Gün boyu sürekli elektrik kesintisinin yaşanmasına bir anlam veren varsa çıksın da bir açıklama yapsın.

Gün boyunca üst üste dakika dakika arayla yaşanan anlık elektrik kesintileri bilgisayarlar başta olmak üzere maddi değeri yüksek elektronik cihazlara ciddi zararlar veriyor.

Esnaf iş yapamaz hale geldi. Ekonomik darboğazda olan esnaf zaten iş yapamıyor. Siftahsız kepenk kapatıyor. Elektrik kesintileri yüzünden kasaplarda bozulan et’ler, marketlerde bozulan gıda ürünleri, küçük çapta iş yapan mobilya, marangoz, kaynakçı, elektrikçi, elektronik tamircilerin den tutun yüzlerce iş, emek, iş, aş kaybına neden oluyor.

Evlerde çamaşır, bulaşık,televizyon, buz dolapları ile ev temizliği yapamayan hanımlar iş yapamaz hale geliyor.

İnsanları bıktıracak hale gelen dalgalı kesintiler yüzünden milli servet heba oluyor.

Ve tek bir yetkili çıkıp bu sorunun nedeni nedir?, çözümü yolu nedir? Nasıl bir adım atılmalı diye bir açıklama yapmıyor.

Kaderine terk edilmişlik, ağızlara gem vurulmuş ketum sözler ile vatandaşı oyalıyorlar.

Mardin’de, Kızıltepe’de Midyat’ta ve Nusaybin’de bütün ilçe ve beldelerde aynı sorun. 45-50 derecelik hava sıcaklığında ve bu mübarek Ramazan ayında iklimlendirme klimaları dahi çalışmıyor.

TEDAŞ ve TEİAŞ bahaneler hazır, trafolar eski, hatlar eski yenileniyor, hat atlama deniyor, kaçak kullanım var, deniyor ve bahanelerini haklınca sıralıyorlar.

Vatandaşa da buradan sesleniyorum lütfen kaçak su ve elektrik kullanmayın, kullandırmayın kullananlar varsa da ihbar edin. Bu sizin vatandaşlık ve insanlık görevinizdir.

Bu mübarek Ramazan ayında günahlardan arınmışken kaçak elektrik ve su kullanmaktan vazgeçin.

Kelimenin tek anlamı ile kaçak elektrik kullanımının haram olduğunu herkes bilmelidir. Kaçak elektrik ve su kime ait olursa olsun kullanması haramdır, günahtır ve vebali çoktur. Kaçak elektrik ile ısıtılan su da gasp edilen su hükmüne girdiğinde bu su ile abdest almakta caiz değildir.

Vatandaş ta hakkını her ortamda aramalı, yetkilileri bu konuda olduğu gibi her konuda sorununu yazılı olarak ilgili mercilere bildirmelidir.

Yine buradan yetkililere, siyasilerimize sesleniyorum lütfen elektrik  kesintilerine acilen çözüm getirin. Bu kanayan yaramıza merhem olun. Görevinizi yerine getirin ve koltuklarınıza öğle kurulup oturun.

Saygılarımla hayırlı Ramazanlar….

Bu yazı 1008 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yazara Ait Diğer Yazılar

Veysel ERGÜN Veysel ERGÜN
Intihara meyilli serüvenlerim var benim..
Selim Ertekin Selim Ertekin
Risale-i Nur nedir?
Nevin Duyar Nevin Duyar
SEYTAN MÜMINLERE KARSI GÜÇSÜZDÜR
Selahattin EROL Selahattin EROL
Elektrik Kesintileri Bezdirdi!
Hamdiye CANKURT Hamdiye CANKURT
EL UZAT SENDE
Faruk IRAZ Faruk IRAZ
ANARSIST ASKINA SEÇMENLERINI SATTILAR
M.Mahfuz IRAZ M.Mahfuz IRAZ
Üç Yolcu - Büyüklere Masallar
Halil POLAT Halil POLAT
Memleketimde Bayram

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

  •  
  •  
  •  
  • Bugün haber eklenmedi.
  • Son 7 gün haber eklenmedi.
  • Bu ay haber eklenmedi.

NÖBETÇİ ECZANE

SİTE ANKET

Midyat'taki Arazi Ve Ev Fiyatlarını Uygun Buluyor musunuz?








İSTATİSTİKLER

gazeteler