Midyat Gazete

3. Uluslararası Enerji ile Mühendislik Kongresi yapıldı

BİLİM - TEKNOLOJİ

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından "3. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Kongresi" düzenlendi.GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Hukuk Fakültesi amfisinde düzenlenen açılış...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından "3. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Kongresi" düzenlendi.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Hukuk Fakültesi amfisinde düzenlenen açılış töreninde, Türkiye'nin enerjide yüzde 70’e yakın oranda dışarıya bağımlı olduğunu belirterek, bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin petrol ve doğalgazı olmasa da yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olduğunu anlatan Gür, "Güneş enerjisinden, rüzgar enerjisinden istifade edebiliriz. Bize sürekli olarak ertelettirilen nükleer enerji kurma zorunluluğumuz var." ifadesini kullandı.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal ise enerjinin vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "Endüstri 4.0'ın içerisindeyiz. Sürekli enerji kaynaklarına ihtiyacımız olacak. Bu tür kongrelerde bilgi alışverişi yaparak özellikle ileri teknolojiler üzerine fikir alışverişi yapmamız, yeni fikirler üretmemizi sağlayacaktır. Özelikle öğrencilerin bu kongreye katılıp, sunumlar dinleyerek oradan fikirler elde etmeleri ve bitirme projelerinde bu fikirleri eklemeleri gerekiyor. Çünkü siz öğrenciler geleceğimizsiniz, bundan sonra da ortaya koyacağınız yeniliklerle ülkemiz ileriye gidecek. Burada önemli olan takım olarak çalışıp ortaya yeni fikirler çıkartmak." değerlendirmesini yaptı.

Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Atmaca da kongrenin 4 eş zamanlı salonda, toplam 13 oturumda yapılacağını, 10 farklı ülkeden 376 katılımcının 148 bildiri sunacağını anlattı.

Üniversitelerin bir ülkenin ilerlemesindeki en önemli odak noktalarından biri olduğunu ifade eden Atmaca, "Gelişmiş ülkelere bakıldığında en tepedeki ülkelerin üniversiteleri sağlam oluyor. Biz yeni teknolojik gelişmelerin öncüsü olmalıyız. Bu tür organizasyonların yeni kişilerle tanışmamıza, yeni fikirler edinmemize katkısı oluyor. İdaremizin destekleriyle böyle bir etkinlik başlattık." açıklamasında bulundu.


Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.