Midyat Gazete

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu eş başkanlarından Ed Whitfield ile görüştü.

DÜNYA

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Washington’da, Kongre’de Türkiye Dostluk Grubu eş başkanlarından Ed Whitfield ile bir araya geldi.

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Washington'da, Kongre'de Türkiye Dostluk Grubu eş başkanlarından Ed Whitfield ile bir araya geldi.

 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu eş başkanlarından Ed Whitfield ile görüştü.

 

Bakan Bozkır, ABD'nin başkenti Washington'daki sürdürdüğü temasları sırasında Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu eş başkanlarından Ed Whitfield ile Kongre'nin Rayburn binasında bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

 

Görüşmenin sonrasında Bakan Bozkır, ABD temaslarına ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yarın katılacakları "Ulusal Dua Kahvaltısı"nda ABD Başkanı Barack Obama'nın da yer alacağını bildirdi.

 

Bozkır, şunları söyledi:

 

"Ulusal Dua Kahvaltısı toplantısı için davet aldım. Bu vesileyle Kongre'de Türk Dostluk Grubu eş başkanlarıyla aynı zamanda Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) eş başkanıyla temaslarım olacak. Yarın düşünce kuruluşu German Marshall Fund toplantısında bir konuşma yapacağım. Tabiatıyla Amerika'da Türkiye'yle ilgili oluşmuş bazı yanlış kanaatler var. Bunların giderilmesi için birbirimizle mutlaka konuşmamız lazım. Bu çerçevede hem eski Türk-Amerikan Parlamento Dostluk Grubu Başkanı olarak hem de yeni Avrupa Birliği Bakanı olarak dostlarımızla görüşüyorum. Çok yararlı bir görüşme oldu. Bazı bilgileri paylaşma imkanı oldu."

 

Bozkır, gün içinde Kongre'deki Türkiye Dostluk Grubu eş başkanlarından Steve Cohen, TTIP Dostluk Grubu eş başkanları Erik Paulsen, Tod Young ve Richard Neal'la da birer görüşme yapacak. Bozkır, akşam da Washington ve civarında öğrenim gören Türk vatandaşları ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen resepsiyona katılacak.

Kaynak: T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğ

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.