Midyat Gazete

Avrupa Birliği İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı'na (EaSI) katılımına ilişkin Anlaşma imzalandı

DÜNYA

Avrupa Birliği tarafından uygulanacak olan İstihdam ve Sosyal Yenilik (Employment and Social Innovation - EaSI) Programına ülkemizin katılımına ilişkin Anlaşma imzalandı.

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Nitelikli ve sürdürülebilir istihdamın yaratılması, yeterli sosyal korumanın temini, sosyal dışlanma ve yoksullukla mücadele ile çalışma şartlarının iyileştirilmesi hususlarına destek verilmesi amacıyla 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde Avrupa Birliği tarafından uygulanacak olan İstihdam ve Sosyal Yenilik (Employment and Social Innovation - EaSI) Programına ülkemizin katılımına ilişkin Anlaşma imzalandı.

 

 

 

Ülkemiz yaklaşık 920 Milyon Avro toplam bütçeye sahip olan Programın aday ülkelere açık olan Progress ile Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik bileşenlerinden faydalanma imkânına sahip olacaktır.

 

 

 

EaSI Programı kapsamında, çalışma şartları, işgücü piyasası politikaları, dezavantajlı grupların içerilmesi, yoksullukla mücadele, sosyal koruma vb konularda, araştırmalar, analizler, yenilikçi çözümlerin test edilmesine yönelik çalışmalar ve bilgi ve deneyim paylaşım faaliyetleri desteklenebilecektir.

 

 

 

Bunun yanı sıra Program kapsamında mikrokredi sağlayıcılarının kapasitelerinin güçlendirilmesi yoluyla finansmana erişimde güçlük yaşayan dezavantajlı kesimler ve sosyal girişimler desteklenecektir.

 

 

 

Ayrıntılı bilgi, (//www.ab.gov.tr/index.php?p=49876) adresli internet sayfamızda yer almaktadır.

Kaynak: T.C.AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.