Midyat Gazete

Cizre'de genç çiftçilere düve desteği

EKONOMİ

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi kapsamında 20 çiftçiye 100 dişi düve dağıtıldı.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan ve üç yıl sürecek olan...

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi kapsamında 20 çiftçiye 100 dişi düve dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan ve üç yıl sürecek olan "Genç Çiftçi Hibe Programı"na proje sunan 20 çiftçiye 100 dişi düve dağıtıldı.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Faik Arıcan, yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından 2018 yılı içerisinde 35 projenin kabul edildiğini ve her bir proje bedelinin 30 bin lira olarak belirlendiğini ifade etti.

Arıcan, şunları kaydetti:

"İlçemize getirilen bu büyükbaş hayvanlarla amacımız, genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesidir. Ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması ve genç çiftçilere destek olmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Program kapsamında projesi kabul olan çiftçilerimizi tebrik ediyor, projelerin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.