Midyat Gazete

EPDK kurul kararları

EKONOMİ

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) 2 doğalgaz dağıtım şirketinin tüketicilere uygulayacağı sistem kullanım bedelleri yeniden belirlendi.EPDK'nin konuya ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, Bursa...

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) 2 doğalgaz dağıtım şirketinin tüketicilere uygulayacağı sistem kullanım bedelleri yeniden belirlendi.

EPDK'nin konuya ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt AŞ'nin yıllık tüketimi 100 bin metreküpe kadar olan doğalgaz tüketicilerine uygulayacağı sistem kullanım bedeli, metreküp başına 0,1437 lira olacak. Yıllık tüketimi 100 bin metreküp ile 1 milyon metreküp arasındaki tüketiciler için ise bu bedel metreküp başına 0,0977 lira olarak uygulanacak.

Diyarbakır Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin yıllık tüketimi 100 bin metreküpe kadar olan doğalgaz tüketicilerine uygulayacağı sistem kullanım bedeli, metreküp başına 0,1992 lira olacak. Yıllık tüketimi 100 bin metreküp ile 1 milyon metreküp arasındaki tüketiciler için ise bu bedel metreküp başına 0,1527 lira olarak uygulanacak.

Söz konusu bedellerin uygulanmasına 1 Temmuz 2018 pazar günü itibariyle başlanacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.