Midyat Gazete

Hilton, Türkiye'de ilk Curio Collection resort otelini açacak

EKONOMİ

- Hilton, Türkiye'deki ilk Curio Collection resort otelini açmak üzere inşaat sektöründen BESA Grup ile anlaşma imzaladı - Hilton Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Carlos Khneisser: - "Curio Collection, yatırımcıların lüks oteller için özgün konseptler geliştirmesine ve Hilton sistemimize entegre etmesine imkan veriyor. Türkiye'nin St. Tropez'i diye anılan Bodrum, seçkin otellere, restoranlara ve beach club'lara ev sahipliği yapıyor"

İSTANBUL (AA) - Hilton, Türkiye'deki ilk Curio Collection resort otelini açmak üzere inşaat sektöründen BESA Grup ile anlaştı.

Hilton ve BESA Grubun düzenlediği basın toplantısına Hilton Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENA) İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Carlos Khneisser, Hilton Türkiye İş Geliştirme Direktörü Nida Sözügeçer, BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci ve BESA Grup Turizm Koordinatörü Yunus Gürkan katıldı.

Toplam 85 odalı otel, Bodrum'un Ege sahilinde Küçükbük'te bulunan BESA Gruba ait The BO Viera yatırımının bir parçası olacak. Türkiye'deki ilk Curio Collection resort otelini açmak üzere inşaat sektöründen BESA Grup ile anlaşan Curio Collection by Hilton markası Türkiye'de ilk kez "The BO Vue" ile Bodrum'da. The BO Vue'in tamamıyla entegre olacağı The BO Viera, villa ve rezidanslardan oluşan 330 yaşam ünitesi ile misafirlerine özel plaj, spor merkezi, spa ve diğer tesislerden yararlanma olanağı sunuyor. Otelin 2021 yılında ilk misafirlerini ağırlaması bekleniyor.

Yeni yatırım, halen faaliyette veya yapım veya proje aşamasında olan 100'den fazla tesise sahip Curio markasının büyüyen küresel portföyüne eklenecek. Curio Collection by Hilton markası, dünyada belirli lokasyonlarda bulunuyor. Bulundukları lokasyondaki dokunun birer parçası olan Curio Collection by Hilton otelleri, şehirlerin ruhunu yansıtan, tam anlamıyla yerel mekanlar olarak göze çarpıyor.

Otel, Ege Denizi kıyısındaki Küçükbük'te 1,2 kilometre uzunluğunda kesintisiz bir sahilde konumlanacak. Bodrum havaalanından arabayla bir saatten daha kısa sürede ulaşılabilecek olan otel, koyu şehir merkezine bağlayan ana yollara da kolay erişim avantajına sahip. 85 odalı ve 180 yatak kapasiteli olarak planlanan The BO Vue'da, odaların çoğunun önünde havuz bulunurken, tümü deniz manzaralı olacak.

150 metrelik sahile sahip olan The BO Vue'nın, mutfağı ana restoranın yanı sıra, ala carte restoran da konukların taze malzemelerle hazırlanmış, Ege mutfağından yemekler çıkacak. The BO Vue, büyük led ekranları kablosuz video projektörü ve Wi-Fi dahil olmak üzere en son teknolojiye sahip toplantı salonu ile küçük toplantılar için ideal bir ortam sunacak.

Otelde, egzersiz yapmak isteyenler için yüksek teknoloji ile donatılmış bir spor salonu da yer alacak.

- "Bodrum, seçkin otellere, restoranlara ve beach club'lara ev sahipliği yapıyor"

Hilton Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENA) Bölgesi İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Carlos Khneisser şunları kaydetti:

"Curio Collection, yatırımcıların lüks oteller için özgün konseptler geliştirmesine ve Hilton sistemimize entegre etmesine imkan veriyor. Türkiye'nin St. Tropez'i diye anılan Bodrum, seçkin otellere, restoranlara ve beach club'lara ev sahipliği yapıyor. Farklı bir konaklama deneyimi tasarlamayı ve geliştirmeyi taahhüt eden yatırımcıyla birlikte çalışıyor, misafirlerin sürekli gelişen bu gözde destinasyonda en iyi deneyimi yaşamasını amaçlıyoruz."

BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ise Türkiye'deki ilk Curio Collection Oteli'nin açılışı kendileri için çok heyecan verici bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Bezici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"The BO Viera projesi ile büyük bir hayalimizi gerçekleştirmiştik. Şimdi dünyanın da en önemli tatil destinasyonları arasında yer alan Bodrum'un değerine değer katacak The BO Vue, Türkiye'de ilk kez hayata geçiriyor. The BO Vue, gerçek bir unutulmaz konaklama deneyimi arayan meraklı gezginlerin Bodrum'daki vazgeçilmez adresi olacağından eminim. Değerli Hilton yöneticilerine, bu lüks markayı Türkiye'ye getirmek için BESA Grup'u tercih ettiklerinden dolayı teşekkür ederim. Alanlarında uzmanlaşmış iki grubun, Bodrum'un daha da gelişmesi için güçlerini birleştirecek olmasından mutluluk duyuyorum."

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci de Hilton'un Türkiye'ye ilk kez verdiği markası Curio Collection by Hilton için BESA Grup yatırımını ve güvencesini seçmesinden onur duyduklarını belirtti. Bezici, "The BO Vue, Bodrum'un seçkin ve elegant bir adresi olarak vazgeçilmez bir deneyim olacak. Geleceğe atılan temellerin sağlamlığını gösteren bu iş birliğinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

BESA Grup Turizm Koordinatörü Yunus Gürkan, Hilton'un Curio Collection markasının Türk turizmine ivme katacağını bu anlaşmanın turizm ekonomisine yeni bir renk katacağını belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.