Midyat Gazete

KOBi'yi yerelden dünyaya açacak

EKONOMİ

Albaraka Türk, KOBİ’lerin yerel ve küresel başarılarını gördü ve Konya’da yeni şubeler açmak için kolları sıvadı. Genel Müdür Yahşi, KOBİ’lerle Elele Yerelden Küresele adlı buluşmaları Anadolu’ya yayacaklarını, Konya’dan sonra toplantıların Gaziantep, Adana ve Kayseri ile devam edeceğini söyledi

EKONOMİ SERVİSİ - KOBİ'leri küresel rekabet gücüne sahip kuruluşlar haline getirme hedefiyle çalışan Türkiye'nin ilk katılım bankası Albaraka, "KOBİ'lerle Elele Yerelden Küresele" buluşmalarının ikincisini Konya'da gerçekleştirdi. Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Konyalı KOBİ'lerin yerel ve küresel başarılarının kendilerini bölgeye yatırıma teşvik ettiğini belirtip, banka olarak Konya'da yeni şubeler açarak hizmet ağını genişleteceklerinin müjdesini verdi.

DANIŞMANLIK VERMEYE HAZIRIZ

Yahşi, Konya'nın Türkiye ekonomisinde oynadığı rolü vurgularken, rakamlarla Konya'nın ülkemiz için önemine değindi. Albaraka olarak ürün, hizmet tipi ve çalışma prensipleri uyarınca reel ekonomik faaliyetleri fonladıklarını aktaran Yahşi, yıllardır küçük ve orta ölçekli işletmelerle (KOBİ) çok yoğun bir ilişki içinde olduklarını hatırlattı. Topladıkları fonları reel sektöre yönlendirdiklerini vurgulayan Yahşi, "Bu çerçevede, gelecek dönemde KOBİ'lerin sadece finansal ihtiyaçlarının değil, aynı zamanda idari ve finansal danışmanlık ihtiyaçlarının da artacağı kanaatindeyiz. Bu sebeple, 2015 yılında özellikle büyütülebilir ve geliştirilebilir KOBİ'lere danışmanlık ve tecrübe aktarmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

KURUMSAL FİNANS DESTEĞİ

Yahşi, Konyalı KOBİ'lerin yerel ve küresel bazdaki başarılarının kendilerini bölgeye yatırıma teşvik ettiğini, bu potansiyele istinaden Albaraka olarak, Konya'da yeni şubeler açmayı planladıkları müjdesini verdi. Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin de, Konya'nın tam bir yatırım döneminde bulunduğunu vurgulayıp, "Buraya artık sadece kendi sanayicimiz yatırım yapmıyor. Uluslararası yatırımcılar da geliyor. Yeni sanayi bölgemizde hızla fabrika inşaatları yükseliyor" dedi. 

Kaynak: Yeni Akit -//www.yeniakit.com.tr/haber/kobiyi-yerelden-dunyaya-acacak-35647.html 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.