Midyat Gazete

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Genel

BATMAN (AA) - Batman'ın Sason ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.Sason 15 Temmuz ve Demokrasi Parkı'nda kaymakamlığı tarafından düzenlenen programda slayt gösterimi, şiir dinletisi yapıldı....

BATMAN (AA) - Batman'ın Sason ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

Sason 15 Temmuz ve Demokrasi Parkı'nda kaymakamlığı tarafından düzenlenen programda slayt gösterimi, şiir dinletisi yapıldı. Marşların seslendirildiği programda sinema gösterimi de oldu.

Etkinlikte konuşan Sason Kaymakamı Ökkeş Beyaz, Türkiye tarihinde ilk defa, bu çapta alçakça yapılan bir silahlı darbe girişiminin, bizzat millet tarafından engellenmiş olup Türkiye'nin, demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığının, sözde kalmadığını, gerektiğinde vatandaşlarının canı pahasına bu değerleri koruduğunu tüm dünyaya gösterdiğini dile getirdi.

Kaymakam Beyaz, "15 Temmuz gecesi, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, işçisiyle, esnafıyla herkes tek vücut olup darbecileri tarumar etmiştir. Bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin yegane sahibinin millet olduğunu tüm dünyaya göstererek bu darbe kalkışmasında düşmana fırsat vermemiştir" ifadelerini kullandı.

Programa, kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar ilgi gösterdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.