Midyat Gazete

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Gaziantep'in ilçelerinde kutlandı

Genel

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in Nurdağı, İslahiye ve Nizip ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Nurdağı Uzay çatılı Pazar Yerinde düzenlenen etkinliğe saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlandı.

Nurdağı Kaymakamı Sinan Korkmaz ve Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın günün anlam ve önemine dair konuşmasının ardından şehit isimleri yoklaması yapıldı.

Türk bayrağıyla donatılan etkinliklere, şiirlerin okunması, slayt gösterisi, İlçe Müftülüğü personellerince yapılan Kuranı kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından Nurdağı Belediyesi tarafından lokma tatlı ikramı ardından programa devam edildi.

- İslahiye

İslahiye Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinliğe saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlandı.

Kuranı kerim tilaveti, yapılan dua ve sinevizyon gösterisinin ardından İslahiye Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve Belediye Başkanı Kemal Vural günün anlam ve önemine dair konuşmalarını yaptı.

Türk bayraklarıyla donatılan meydandaki programa ilahi dinletileriyle devam edildi.

​​​​​​​- Nizip

Nizip Kaymakamlığı öncülüğünde, Nizip Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, Cumhuriyet Meydanı Çarşı Camii önünde başladı.

Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve protokol üyelerinin hazır bulunduğu program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kaymakam Çağlar, bağımsızlık ve demokrasi uğruna mücadele veren şehitlere rahmet diledi, gazilere ise şükranlarını iletti.

Belediye Başkanı Sarı ise 15 Temmuz tarihinin onur ve gurur günü olduğunu, aynı zamanda da yeniden diriliş, kurtuluş ve şahlanışın tarihi olduğunu kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.