Midyat Gazete

20’nci Ulusal ve 3’üncü Uluslararası Biyoistatistik Kongresi

Genel

GAZİANTEP (AA) - SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı ve Biyoistatistik Derneği iş birliğiyle düzenlenen "20'nci Ulusal ve 3’üncü Uluslararası Biyoistatistik Kongresi" başladı.SANKO Üniversitesi Tıp...

GAZİANTEP (AA) - SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı ve Biyoistatistik Derneği iş birliğiyle düzenlenen "20'nci Ulusal ve 3’üncü Uluslararası Biyoistatistik Kongresi" başladı.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vildan Sümbüloğlu, Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, böyle önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SANKO Üniversitesi olarak biyoistatistik doktora programı için onay beklediklerini anlatan Sümbüloğlu, "Gelecek onay ile birlikte özellikle bölgemizdeki üniversitelerin biyoistatistik akademik kadro eksikliklerini giderebileceğimizi umuyoruz. Türkiye genelinde biyoistatistik anabilim dalı akademik kadrolarında eksiklikler bulunuyor. Genç biyoistatistikçilerin yetiştirilmesi gerekir." diye konuştu.

Sümbüloğlu, biyoistatistik bilimiyle ilgilenen birbirinden değerli isimlerin katıldığı kongrede 50’yi aşkın sözlü sunum, 40’ı aşkın poster sunum yapılacağını sözlerine ekledi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ise, biyoistatistiğin öneminin sadece eğitimle sınırlı kalmaması gerektiğine inandıklarını belirterek, "Bugün biyoistatistik anabilim dalımız bir yandan öğrencilerimizin bilimsel araştırma projelerindeki yapılandırılmış uygulamalı eğitimlerine ciddi katkı yapıyor diğer yandan öğretim elemanı ve araştırmacılarımızın multidisipliner projelerinin hayat geçirilmesinde önemli rol oynuyor." dedi.

Biyoistatistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdem Karabulut da, biyoistatistik kongresinin her yıl bilimsel açıdan zenginleşmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Konferansa, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Avni Gökalp, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeki Çelen, SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Kongre, yarın sona erecek.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.