Midyat Gazete

26 Ekim Hasta Hakları Günü

Genel

SİİRT (AA) - Siirt'te "26 Ekim Hasta Hakları Günü" dolayısıyla Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastalar ziyaret edildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ve hastane yöneticileri, hastanede yatan hastaları tek tek ziyaret...

SİİRT (AA) - Siirt'te "26 Ekim Hasta Hakları Günü" dolayısıyla Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastalar ziyaret edildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ve hastane yöneticileri, hastanede yatan hastaları tek tek ziyaret ederek, karanfil dağıttı.

Ömür, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasta haklarını önemsediklerini ve bu konuda vatandaşları bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Bilinçli hastanın sağlıklı toplumun oluşmasına büyük katkı yaptığını belirten Ömür, şöyle konuştu:

"Hasta haklarına riayet etmek ve vatandaşın sağlık alanındaki bilincini arttırmaya çalışıyoruz. Çünkü hastanın bilinçli olması sağlıklı bir toplumun oluşmasına büyük katkı yapıyor. Hastalarımızın çok değişik hakları vardır. Bunların başında bütün hizmetlerden yararlanma ve saygı görme hakkı bulunuyor. Hastanın sağlık kurumu ve sağlık personeli seçme, tedavisini durdurma gibi hakları vardır."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.