Midyat Gazete

Batman'da bir ayda 8 bin 861 kilogram atık toplandı

Genel

BATMAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Batman'da ağustos ayında 8 bin 861 kilogram atık toplandı. Valilikten yapılan açıklamada, ağustos...

BATMAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Batman'da ağustos ayında 8 bin 861 kilogram atık toplandı.

Valilikten yapılan açıklamada, ağustos ayında proje kapsamında envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme alt yapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulduğu bildirildi.

Bu sistemle projeye dahil olan kurum ve kuruluşların atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemlerini online yapacakları ifade edilen açıklamada, sisteme 225 kurum ve kuruluşun dahil edildiği, ağustos ayı için beyan edilen atık miktarının 8 bin 861 kilogram olduğu aktarıldı.

Açıklamada, geri dönüşümü mümkün olan bu atığın toplanıp, lisanslı firmalara teslim edildiğinin görüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Proje ile toplanan 8 bin 861 kilogram geri dönüştürülebilen atık ile yaklaşık, 151 ağacın kesilmesi önlendi. 36 bin 804 kilovat enerji tasarrufu sağlandı, bin 574 kilogram daha az sera gazı salındı, 248 metreküp su tasarrufu yapıldı, 24 metreküp depolama alanından tasarruf edildi."


Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.