Midyat Gazete

Belediye ve gönüllülerden sokak köpeklerine barınak

Genel

- Gaziantep'in İslahiye Belediyesi ve hayvanseverlerce kurulan barınakta köpeklerin bakımlarının yanı sıra sahiplendirilmeleri de sağlanıyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in İslahiye ilçesinde belediyece hayvanseverlerin de desteğiyle sokak köpekleri için kurulan barınakta hayvanların bakımlarının yanı sıra sahiplendirme de yapılıyor.

İslahiye Belediyesi ve Gaziantep Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma (KİHAYKO) İslahiye Temsilciliğince kurulan barınağa gönüllü hayvanseverler de destek oldu.

KİHAYKO İslahiye Temsilcisi Bekir Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, gönüllü kişilerin destekleriyle Yeni Mahalle'de yaklaşık bir dönüm arazide hayvan barınağı inşa edildiğini ve burada köpeklerin tüm ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığını söyledi.

Barınaktaki çalışmaların tamamen gönüllülük esasına göre yürütüldüğünü anlatan Şentürk, buradaki köpeklerin beslenme ve temizlikleriyle her türlü aşı ve tedavilerini yaparak yaşamlarını idame ettirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Şentürk, 200 köpeğin barındığı barınakta 8 ay içinde yaklaşık 50 sahipsiz hayvanın sahiplendirildiğini vurguladı.

Hayvanların ücretsiz olarak sahiplendirildiğini aktaran Bekir Şentürk, vatandaşlara sahiplenme şartlarını anlattıklarını, düzenlenen belge ile köpeği sahibine teslim ettiklerini, yasal düzenlemeler hakkında da insanları bilgilendirdiklerini kaydetti.

İslahiye ilçesi Yolbaşı Mahallesi'nde hayvancılık yapan Ökkeş Gözel de İslahiye Belediyesine ait barınak bulunduğunu öğrendikten sonra çoban köpeği sahiplenmek üzere müracaat ettiğini ve başvurusunun kabul edildiğini anlattı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.