Midyat Gazete

Dünya Kalp Günü

Genel

KİLİS (AA) - Kilis'te, "Dünya Kalp Günü" dolayısıyla kalp hastalıklarına dikkat çekmek için farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Doğan Güreş Paşa Bulvarı yürüyüş yolunda toplanan vatandaşlar, sağlık personelleri eşliğinde...

KİLİS (AA) - Kilis'te, "Dünya Kalp Günü" dolayısıyla kalp hastalıklarına dikkat çekmek için farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Doğan Güreş Paşa Bulvarı yürüyüş yolunda toplanan vatandaşlar, sağlık personelleri eşliğinde Kilis Kredi Yurtlar Kurumu önüne kadar yürüdü.

Daha sonra sağlık personelleri tarafından kalbin ritminin önemi ve kalp hastalıkları hakkında bilgi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Onur Şimşekyakar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Kalp Günü dolayısıyla kalp sağlığına dikkat çekmek adına yürüyüş yaptıklarını söyledi.

Yürümenin sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından birisi olduğuna dikkat çeken Şimşekyakar, amaçlarının kalp hastalıklarının nedeni olan başta obezite ve düzensiz beslenme gibi olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu belirtti.

Şimşekyakar, "Bu kapsamda vatandaşlarımıza diyetisyenlerimiz eşliğinde çeşitli boy ve kilo ölçümleri yapıyoruz. Risk grubunda olan vatandaşlarımızı hastanemizin kardiyoloji bölüne yönlendiriyoruz ve burada tahlilleri, tetkikleri yapılıyor." diye konuştu.

Şimşekyakar, amaçlarının risk grubunda olan vatandaşların tespiti ve erken teşhis sayesinde olası hastalıklarının tedavisinin yapılması olduğunu sözlerine ekledi.

Yürüyüş sonunda katılanlara çeşitli broşürler dağıtıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.