Midyat Gazete

Gaziantep'e 668 milyon liralık yatırım

Genel

GAZİANTEP (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gaziantep’te 668 milyon lira yatırım bedelli 9 tesisin açılış ve temel atma törenine katılacak.Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Eroğlu, yarın 18.30'da...

GAZİANTEP (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gaziantep’te 668 milyon lira yatırım bedelli 9 tesisin açılış ve temel atma törenine katılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Eroğlu, yarın 18.30'da Şahinbey Şehreküstü konaklarında düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimiyle 668 milyon TL yatırım bedelli 9 adet tesisin temelini atacak ve açılışını yapacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Kılavuzlu Sulaması 3. Kısım, Kılavuzlu Sulaması 4. Kısım, Kayacık Sulaması 1. Kısım, İslahiye Güneş Barajı ve Sulaması, İslahiye Yesemek Barajı ve Sulaması, Şahinbey Burç Çamlık Göleti ve Sulaması ile 1 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

Ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların da temellerini atacak Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan İslahiye Bayraktepe Barajı Sulaması'nın açılışını gerçekleştirecek.

Törende ayrıca 10 aileye gelir getirici tür, 5 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Eroğlu ceviz ve fıstık çamı fidan türlerinden oluşan toplam 5 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 295 bin 450 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak. 6 milyon 250 bin metreküp su biriktirilecek. 1 ilçe taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.



Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.