Midyat Gazete

Gaziantep'in "bebek dostu" hastanesi

Genel

GAZİANTEP (AA) - Nizip Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetiminde "bebek dostu" unvanı aldı. Nizip Devlet Hastanesi Başhekimi Ümit Görgülü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nizip Devlet Hastanesinin...

GAZİANTEP (AA) - Nizip Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetiminde "bebek dostu" unvanı aldı.

Nizip Devlet Hastanesi Başhekimi Ümit Görgülü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nizip Devlet Hastanesinin Sağlık Bakanlığı Anne-Çocuk Sağlığı Birimi tarafından hastanede yapılan bebek dostu hastane denetimini başarıyla tamamlandığını söyledi.

Anne sütünün özendirilmesine ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığının çalışmalarına dahil olduklarını ifade eden Görgülü, şunları kaydetti:

"Doğum hizmeti verilen hastanemizde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 'Bebek Dostu' hastaneler programı başlatılan Nizip Devlet Hastanesi, yapılan denetimlerin sonunda 100 tam puan alarak ‘’bebek dostu’’ unvanının sahibi olmuştur ben bu konuda özverili bir şekilde çalışan ve bu başarıyı hastanemize kazandıran tüm personellerimize teşekkür ederim."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.