Midyat Gazete

Gözleri görmeyen güvercine sahip çıktı

Genel

- Adıyaman'da bir esnaf, iş yeri önünde bulduğu ve iltihap nedeniyle gözleri kapanan güvercinin tedavi edilmesini sağladı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da bir esnaf, iş yeri önünde bulduğu ve iltihap nedeniyle gözleri kapanan güvercini tedavi ettirdi.

Hocaömer Mahallesi'nde bakkal dükkanı bulunan Mustafa Akan, sabah iş yerini açarken bir kedinin kaldırımda gözleri kapalı güvercini avlamaya çalıştığını fark etti.

Güvercini yakalayan Akan, halsiz düşen ve gözleri iltihap nedeniyle kapanan kuşu besleyerek su verdi. "Çakır" adını verdiği güvercini, Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne götüren Akan, burada kuşun tedavi edilmesini sağladı.

Veteriner hekim Yusuf Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, güvercin kendilerine getirildiğinde beslenme yetersizliği söz konusu olduğunu söyledi.

Gözleri iltihaplanan güvercine antibiyotik tedavisi uyguladıklarını belirten Işık, "Şu an canlandı ve uçacak duruma geldi. Akşama doğru da son bir uygulamamızı yapıp doğaya bırakacağız." dedi.

Esnaf Mustafa Akan ise güvercini sabah iş yerine geldiğinde bulduğunu ifade ederek "Gözlerini temizledim, daha sonra da su ve yem verdim. Biraz kendini topladı. Adıyaman Belediyesini aradım. Onlar da beni Veteriner Müdürlüğüne yönlendirdi. Burada Yusuf hocam ilgilendi ve güvercinimizi tedavi etti. Allah razı olsun." şeklinde konuştu.





Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.