Midyat Gazete

GTO Başkanı Yıldırım'dan GGC'ye ziyaret

Genel

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret etti.GGC'den yapılan açıklamaya göre, Yıldırım, göreve yeniden seçilen Ay'a hayırlı...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret etti.

GGC'den yapılan açıklamaya göre, Yıldırım, göreve yeniden seçilen Ay'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, basının içinde bulunduğu ekonomik sorunları dinledi.

Başta kağıt olmak üzere hammadde fiyatlarındaki anormal artışlara dikkat çeken Yıldırım, kağıtta sıfır KDV uygulamasını önerdi.

Gazetecilerin kendilerine güç ve değer kattığına dikkat çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Paydaşlarımızla birlikte şehre değer katacak kurum ve kuruşlarının kişileriyle birlikte çalışmak bizim en büyük şiarımız olacaktır. Bu şehirle ilgili söyleyecek sözlerimiz vardır. Sorunları hep birlikte ele alalım. KDV’nin belli bir dönem yüzde 1’e çekilmesi, yarıya indirilmesi ya da daha aşağı indirilmesi çözümü üretilebilir. Herkesin kullandığı kâğıt miktarı, kalıp miktarı belli. Hatta sıfır KDV olabilecek çözümlerden bir tanesidir diye düşünüyorum. Onunla ilgili bir çalıştay yapalım. Bununla ilgili ortak bir rapor hazırlayalım. Hep birlikte gidip bakanımıza, milletvekillerimize sunalım. Neler yapabiliriz birlikte masaya yatıralım.”

Ay'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ekonomik anlamda zor süreçten geçtiklerini belirtti.

İş birliğiyle sürecin atlatılabileceğini belirten Ay, "Her zaman ortak proje yapamaya hazırız. Gaziantep basının önemli problemeler var. Biz yönetim olarak bir rapor hazırladık. Adalet bakanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza sizlere de sunacağız. Gerçekten yerel basına önem verilmesi gerekiyor. Bu konuda da sizden destek isteyeceğiz." ifadelerini kullandı.


Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.