Midyat Gazete

Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi hizmet vermeye başladı

Genel

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi, yetimler ve annelerine hizmet vermeye başladı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey ilçesine bağlı Yazıcık Mahallesi’nde bin...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi, yetimler ve annelerine hizmet vermeye başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey ilçesine bağlı Yazıcık Mahallesi’nde bin 41 metrekare alanda 5 ay gibi kısa bir sürede inşa edilen Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezinden eşini kaybetmiş bin 250 anne ve 3 bin 500 yetim çocuk faydalanacak.

Merkezde annelere, değerler eğitiminin yanı sıra okuma yazma eğitimi verilecek, okula giden yetim çocuklara, akademik destek programları sunulacak. Ayrıca resim, müzik ve satranç kurslarıyla çocukların yetenekleri açığa çıkarılacak, anneyle çocuklara yönelik ufuk turları kapsamında motivasyon artırıcı, gezi ve piknikler düzenlenecek, özgüven gelişimi desteklenecek.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.