Midyat Gazete

Kurban Bayramı kutlanıyor

Genel

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan,...

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ile Oya Eronat da katıldı.

Vali Güzeloğlu, bayramın, ülkeye, İslam alemine ve dünyaya huzur, barış, kardeşlik getirmesini diledi.

Bayramın, kentte huzur ve güven ortamında idrak edildiğini aktaran Güzeloğlu, şunları dile getirdi:

"Bölgemizde bizler için büyük acılar veren anlaşmazlıkların, kan davaları ve buna dayalı sorunların bitmesini diliyorum. Burada her birinizi bir gönül elçisi olarak, yoksulun kapısını çalan darda ve zorda olana el uzatan bir anlayışla bayramı gerçek bayrama dönüştürmenizi rica ediyorum."

AK Parti Diyarbakır milletvekili Mehdi Eker ise bayramın sevgi bağlarının güçlendirmesine katkı sunduğunu belirtti.

Orta Doğu'nun sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret eden Eker, "82 milyon vatandaşımızı kucaklayıp ülkemizi daha sivil, demokratik, insan haklarının daha çok uygulandığı, kalkınmanın ileri boyutlara ulaştığı bir süreci inşa etmeye çalışırken öte yandan Türkiye'yi karıştırmak, ayrıştırmak, bölmek ve zarar vermek isteyenlerle mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.