Midyat Gazete

Kurtalan Belediye Başkanı Karatay'dan HDP'li Beştaş'a tepki

Genel

SİİRT (AA) - Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, su kesintisi ile ilgili sosyal medyadaki paylaşımları dolayısıyla HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'a tepki gösterdi.Başkan Karatay, düzenlediği basın toplantısında, Milletvekili...

SİİRT (AA) - Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, su kesintisi ile ilgili sosyal medyadaki paylaşımları dolayısıyla HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'a tepki gösterdi.

Başkan Karatay, düzenlediği basın toplantısında, Milletvekili Beştaş'ın ilçede su kesintisi ile ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İlçeye yeterli su verildiğini, sadece yaz dolayısıyla bazı vatandaşların bahçelerini şebeke suyu ile sulamalarından dolayı geçici içme suyu sıkıntıları oluştuğunu dile getiren Karatay, şöyle konuştu:

"Oluşan sıkıntıları engellemek için vatandaşımızdan içme suyu israfı konusunda duyarlı olmalarını ve bahçelerini şebeke suyu ile sulamamalarını rica ediyoruz. Sayın vekilin talihsiz açıklamasında belirttiği üzere, 24 Haziran seçim sonuçlarına bağlı olarak suların kesilmesi, belediyenin halkı kollektif olarak cezalandırması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Ayrıca, sayın vekilin mensubu olduğu parti tarafından yönetildiği zamanlarda Siirt Belediyesi tarafından ilçemize maksatlı olarak su verilmediğini de, kendisine hatırlatmak isteriz."

- "Algı yaratma maksadıyla yapıldı"

Beştaş'ın söz konusu paylaşımlarının yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla "çamur at izi kalsın" mantığıyla yapıldığını işaret eden Karatay, "Kurtalan ilçemizde 2014 yerel seçimlerinden günümüze kadar gerçekleştirilen kalkınma hamlelerinin yarattığı olumlu havanın, tersine çevrilmesine yönelik algı yaratma maksadıyla yapıldığını hemşehrilerimizin bilmesini isterim." dedi.

6-7 Ekim olaylarında belediye binası ve hizmet araçlarının terör örgütü PKK yandaşları tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirildiğini anımsatan Karatay, şöyle devam etti:

"Sayın vekilin bilmesini isteriz ki, seçim çalışmaları kapsamında 2-3 sefer uğradığı ve başka bir bilgisinin olmadığı Kurtalan ilçesinin tüm sorunlarını, hemşehrilerimizin iyi gününde de, kötü gününde de, acılarını, kederlerini, sevinçlerini, mutluluklarını yıllardır birlikte yaşadığımız için, kendisinden daha iyi bilmekteyiz. Bu durumu da, en iyi Kurtalan halkı bilmektedir."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.