Midyat Gazete

Mardinli kadınlar kan bağışında bulundu

Genel

- Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Türk Kızılayı işbirliğiyle düzenlenen "Kadınlar Kan Verir Hayat Verir" kampanyası ilgi gördü

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Türk Kızılayı işbirliğiyle "Kadınlar Kan Verir Hayat Verir" kampanyası düzenlendi.

Kampanya kapsamında, Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı önünde Türk Kızılayı kan bağış aracı kuruldu.

Türk Kızılayı çalışanları tarafından kadınlara kan bağışının önemi anlatıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Mehtap Bingül, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde kadınların kan bağışına katılma oranının yüzde 14,5 olduğunu belirterek, bunun çok yetersiz olduğunu söyledi.

Bingül, Mardinli kadınlarla böyle bir kampanya başlatmanın mutluluğu içerinde olduklarını kaydederek, "Bu kan bağışının sadece ihtiyaç olduğu zaman değil her zaman yapılması taraftarıyız ve bu olması gereken bir durum. Sağlıklı her insanın kan bağışında bulunması gerekiyor düşüncesindeyiz. Çünkü kış aylarında kan stoklarının azaldığını biliyoruz. Bu konuda Kızılay'a desteğimizi her zaman hissettireceğiz, her zaman destek olacağız." diye konuştu.

Yaklaşık 600'e yakın kişiden bağış beklediklerini söyleyen Bingül, "Kadınlarımızla kan vereceğiz. Katılım şu an beklentimizin üstünde. Bu kampanyalarımız sürecek." ifadelerini kullandı.

İlk kez kan bağışında bulunduğunu belirten vatandaşlardan Berfin Olcay ise, yoldan geçerken kan bağışı aracını görünce kan bağışında bulunmak istediğini anlatarak, bundan memnuniyet duyduğunu aktardı.

Olcay, "Belki de vereceğiniz kan, bağış bekleyen hastalara umut ışığı olabilir. Kan vermenizi tavsiye ediyorum. Hiçbir kaybınız olmuyor, aksine kazancınız oluyor." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.