Midyat Gazete

Mesleki eğitimde işbirliği protokolü

Genel

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep OSB Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi ile İŞKUR arasında, "İşbaşı Eğitim Programı" alanında işbirliği protokolü imzalandı.Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nden (GAOSB) yapılan yazılı açıklamaya...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep OSB Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi ile İŞKUR arasında, "İşbaşı Eğitim Programı" alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nden (GAOSB) yapılan yazılı açıklamaya göre, GAOSB Başkanı Mustafa Topçuoğlu , Özel Gaziantep OSB Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesinde düzenlenen protokol imza töreninde, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti.

İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Topçuoğlu, "Mesleki eğitimi çok önemsiyoruz. Türkiye'de işsizlik var ama nitelikli iş gücü arzında da sıkıntı var. İmzaladığımız bu protokolle iş dünyasının kalifiye eleman sorununun çözümüne katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Topçuoğlu, Özel Gaziantep OSB Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesinde okuyan öğrencilerin, okullarında gördükleri teorik ve pratik eğitimin yanında fabrikalarda iş başında da eğitim alarak, mezun olduktan sonra çalışma hayatına en donanımlı şekilde başlayacaklarını bildirdi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin de kuruma kayıtlı işsizlerin ve öğrencilerin yararlandığı işbaşı eğitim programlarının kursiyerlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumlarının sağlanması amacıyla düzenlendiğini aktardı.

Protokol imza töreninin ardından İŞKUR, Milli Eğitim ve OSB yöneticileri Özel Gaziantep OSB Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesinin uygulama atölyelerinde incelemelerde bulundu ve öğrencilerle sohbet etti.

Törene, Özel Gaziantep OSB Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi Danışma Kurulu Üyesi Ferhan Sağım, mesleki ve teknik eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Necip Kafadar ve OSB Müdürü Özer Özcan ile okul yöneticileri katıldı.


Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.