Midyat Gazete

Nizip'te zabıta ekiplerinden iş yeri denetimi

Genel

- Denetimlerde halk sağlığının korunması ve yüksek fiyatta satış yapılıp yapılmadığına bakıldı

GAZİANTEP (AA) - Nizip Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe merkezinde denetimlerde bulundu, 4 iş yerine para cezası kesildi.

İlçe merkezinde bulunan fırın, unlu mamul ve gıda satışı yapan iş yerlerinde denetim yapan ekipler, söz konusu işletmelerde, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları, ekmek ve unlu mamullerin gramajları, gıda maddelerinin son kullanma tarihiyle fiyat etiketlerini kontrol etti.

Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, yaptığı açıklamada, halk sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmak için ilçe merkezindeki bazı iş yerlerinde zabıta ekipleri tarafından denetim yapıldığını söyledi.

Denetimlerdeki amacın hem halkın sağlığını korumak, hem de yüksek fiyatta satış yapılıp yapılmadığını kontrol etmek olduğunu belirten Akdoğan, ''Denetimler kapsamında ekiplerimiz tarafından fırınlarda eksik gramaj ve hijyen kontrolü, büyük alışveriş merkezi ve marketlerde de son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğiyle fiyat etiketleri kontrol ediliyor. Yapılan denetimlerde eksik gramajla ekmek satışı yapan 4 iş yeri tespit edilmiş ve bu iş yerlerine para cezası kesilmiştir. Böylelikle ekiplerimiz günün her saati denetimde olacak ve vatandaşlarımızın hakkını en iyi şekilde koruyacaktır." diye konuştu.


Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.