Midyat Gazete

Prof. Dr. Hatipoğlu "Evlilik Okulu"nun sertifika törenine katıldı:

Genel

- "Değerlerimizle örtüşen bir aile yuvası kurmanın gayretinde olun"

GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Evlilik Okulu'ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen çiftler için sertifika töreni düzenlendi.

​​​​​​​Programa katılan İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, evlilik hakkında tavsiyelerde bulundu.

Evlenmenin Peygamber Efendimizin güzel bir sünneti olduğunu ifade eden Hatipoğlu, ümmetin devamı, dünya ve ahiret saadeti için evliliğin şart olduğunu belirtti.

Evlilikle ilgili beklentilerin yüksek olmasının evliliği bazen zora soktuğunu kaydeden Hatipoğlu, büyüklerin makul olanı tavsiye etmesi gerektiğini belirterek, şunları aktardı:

"Değerlerimizle örtüşen bir aile yuvası kurmanın gayretinde olun. Eşler evlilikle birlikte sorumluluğun artacağını bilmelidirler. Evin geçimi, çocukların bakımı, eşlerin uyumu belli bir vakit alacaktır. Eşler buna hazırlıklı olmalıdırlar. Maddi beklentiler ön planda tutulmamalıdır. Ailenin geçimi için elbette maddiyata ihtiyaç olacaktır. Fakat eşler bunu merkeze almamalıdırlar. Her iki tarafta elinden geleni yapmalı zorlukları birlikte aşmalıdırlar."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.