Midyat Gazete

SANKO okullarından YKS başarısı

Genel

GAZİANTEP (AA) - SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencileri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2019-YKS) Türkiye genelinde ilk 50'de 4 derece elde etti.SANKO Holdingden yapılan açıklamaya göre, SANKO öğrencileri,...

GAZİANTEP (AA) - SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencileri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2019-YKS) Türkiye genelinde ilk 50'de 4 derece elde etti.

SANKO Holdingden yapılan açıklamaya göre, SANKO öğrencileri, Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) Türkiye 10'unculuğu, 31'inciliği ve 62'nciliği, yabancı dilde Türkiye 16'ncılığı, eşit ağırlıkta 23'üncülüğüyle büyük bir başarıya imza attı.

Öğrenciler, Türkiye genelinde ilk 50'de 4, ilk 100'de 5, ilk 200'de 7, ilk 500'de 10, ilk binde 18, ilk 2 binde 22, ilk 5 binde 38, ilk 10 binde ise 60 derece elde etti.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin YKS'de aldığı Türkiye dereceleriyle Gaziantep'in gururu olduklarını belirtti.

Asyalı, öğrencilerini kutlayarak, böyle bir başarıda emeği geçen tüm öğretmenlere ve sonsuz güvenleri için tüm velilere teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.