Midyat Gazete

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu'ndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Genel

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hacıbektaşoğlu, 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin, ülkenin birlik ve bütünlüğünü milli iradeyi ve demokrasiyi ortadan kaldırmayı hedefleyen en alçak darbe teşebbüsü olarak Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak tescillendiğini belirtti.

O gece darbecilere karşı sokaklara, meydanlara koşan halkın, dünyada örneği olmayan bir kahramanlık sergilediğini dile getiren Hacıbektaşoğlu, şunları aktardı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibinin aziz milletimiz olduğu bir kez daha millet eliyle teyit edilmiştir. Dolayısıyla milletimiz, 29 Ekim 1923’te inançla kurduğu Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016'da cesaretle korumuştur. Ülkemiz demokrasi tarihinde önemli olaylara damga vuran ve ilkleri gerçekleştiren Siirt halkı, 15 Temmuz gecesinde yeni bir destan yazarak, gözü dönmüş dış mihrakların maşası darbecilere geçit vermemiştir. Darbe gecesi canilerin silahlarına ellerini, tanklarına karşı bedenlerini ortaya koyarak, canlarını hiçe sayan Siirt halkı valisiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, basını ile ve toplumun tüm katmanları ile yekvücut olarak, hain darbecilere karşı onurlu bir duruş sergileyerek en güzel cevabı vermiştir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara FETÖ/PKK ve tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla, inançla devam edecektir."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.