Midyat Gazete

Siirt'te "Hamsi Festivali" düzenlenecek

Genel

SİİRT (AA) - "Siirt-Trabzon Kardeşliği" projesi kapsamında Trabzon'un Ortahisar Belediyesince Siirt'te "Hamsi Festivali" düzenlenecek.İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Basın Mensupları Gönül Elçisi"...

SİİRT (AA) - "Siirt-Trabzon Kardeşliği" projesi kapsamında Trabzon'un Ortahisar Belediyesince Siirt'te "Hamsi Festivali" düzenlenecek.

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Basın Mensupları Gönül Elçisi" projesi Trabzon'dan gelen Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi ve Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nail Altunay, Vali Ali Fuat Atik ve Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Atik ve beraberindekiler, "Hamsi Festivali" kapsamında yapılacak hazırlıklarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Atik, yaptığı açıklamada, proje kapsamında daha önce Trabzonspor ve Siirt İl Özel İdaresi Spor'un kardeş kulüp protokolü yaptıklarını ve bu kapsamda bir grup taraftarı Trabzon'a götürdüklerini söyledi.

İki kent arasındaki kardeşliğin her geçen gün pekiştiğini ifade eden Atik, "Bu ay da Ortahisar Belediyesi tarafından ilimizde yoğun bir katılımla Hamsi Festivali düzenlenecek. Bu festivalde hamsi dağıtımının yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler de yer alacak. Tüm hemşehrilerimizi şimdiden düzenleyeceğimiz festivale davet ediyoruz." dedi.

Külekçi de Atik'in destekleriyle her iki kentin karşılıklı olarak çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini belirtti. Bu ay düzenlenecek Hamsi Festivali'nde her iki kentin tekrar bir araya geleceğini aktaran Külekçi, bir sonraki aşamada fıstık festivalini düzenlemek üzere Siirt'i Trabzon'da ağırlamak istediklerini kaydetti.

Altunay da daha önce Mardin'de düzenledikleri festivali bu yıl Siirt'te düzenleyecek olmanın heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.