Midyat Gazete

Siirt'te ilk hacı kafilesi kutsal topaklara uğurlandı

Genel

SİİRT (AA) - Siirtli hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetlerini yerine getirmek üzere dualarla kutsal topraklara uğurlandı.İl Müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama törenine, 101 hacı adayı ile yakınları...

SİİRT (AA) - Siirtli hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetlerini yerine getirmek üzere dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

İl Müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama törenine, 101 hacı adayı ile yakınları katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Altıok, yaptığı konuşmada, haccın sabır gerektiren bir ibadet olduğunu söyledi.

Hacıların çok heyecanlı olduğunu belirten Altıok, "Hacılar bir taraftan yakınlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşarken diğer taraftan yüce Allah'a misafir olmanın verdiği iç huzuru, mutluluğu ve neşeyi yaşıyorlar. Orada herhangi bir sebeple karşılaşılan olumsuzluklara sabır göstermeliyiz. Kutsal beldelerde ülkemize dua etmenizi bekliyoruz." dedi.

Hacı adayı Ercan Öztörön da ilk defa bu yolculuğa çıkacağını belirterek, "Ülkemize ve memleketimize dua edeceğim. Allah bu devleti kazalardan, belalardan korusun. Allah'ın huzuruna çıkacağımız için çok heyecanlıyız, ellerimizi açacağız. Devletimize, milletimize, vatanımıza dua edeceğiz." diye konuştu.

Duygulu anların yaşandığı vedalaşmanın ardından hacı adayları, Altıok'un okuduğu ezanla kutsal topraklara uğurlandı.

Yakınlarını uğurlamak için Müftülük önüne gelen vatandaşlardan bazıları vedalaşma sırasında gözyaşlarını tutamadı.


Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.