Midyat Gazete

Silopi'de öğrencilerden temizlik etkinliği

Genel

- Silopi Öğrenci Meclis Başkanlığının başlattığı proje ile ilçedeki cadde ve sokaklarda çöp toplama etkinliği düzenlendi

ŞIRNAK (AA) - Silopi Öğrenci Meclis Başkanı Sude Naz Onuk ve yönetimi tarafından alınan karar üzerine Silopi Koç Ortaokulunca bir temizlik kampanyası başlatıldı.

"Geleceğimiz İçin Temiz Silopi" adlı kampanyaya, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, şube müdürleri, Silopi Belediyesi Fen işleri Müdürü Mehmet Şirin Saygıdar, öğretmenler ve çeşitli okullardan temsili öğrenciler katıldı. 48. Cadde girişinde startı verilen temizlik kampanyasında afiş ve pankartlar da açıldı.

Beyaz tişört ve şapka takan öğrenciler, yerden topladıklarını belediye tarafından verilen çöp poşetlerine doldurdu.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında çöpleri toplayan öğrencilerin hareketi takdir topladı.

Silopi Belediyesine ait çöp toplama araçlarıyla biriken çöp torbaları alınırken, trafik polisleri de öğrencilerin rahat bir şekilde çöp toplayabilmeleri için trafik akışını kontrollü bir şekilde sağladı.

Silopi Öğrenci Meclis Başkanı Onuk, "Daha temiz bir Silopi için şehrimizde çöp topladık. Öğrenciler olarak duyarlılığımızı bütün halka duyurmak istedik. Herkes kapısının önünü temizlerse inanıyoruz ki bütün şehir temiz olur. Lütfen hiç kimse çöpünü yere atmasın." diye konuştu.

Öğrenci Merve Birlik ise, "İnsanlara sorumluluklarını hatırlatmak istedik. İnsanlar çöplerini yere atmamalılar. Bu sorumluluklarını onlara hatırlatmak istedik." ifadelerini kullandı.

Silopi Koç Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat Doruk da, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin sadece sosyal sorumluluk olarak okul içerisinde değil, Silopi sokaklarında da halka yardımcı olmak, gerekli kurumlara yardımcı olmak için örnek teşkil edecek şekilde bir çöp toplama etkinliğinde bulunduk. Öğrenci Meclis Başkanlığımızı bu konuda sonuna kadar destekliyoruz. Bize destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürlerimiz ve diğer okulların öğrencilerine de teşekkürü bir borç biliriz. Daha temiz bir Silopi için, daha kaliteli bir yaşam için, Silopi'yi yaşanır kılabilmek için çöplerimizi lütfen yere atmayalım."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.