Midyat Gazete

AB destekli projenin final toplantısı, Midyat'ta gerçekleşti

GÜNCEL

Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) ile İsveç Belediyeler Birliği(SIDA) arasında imzalandı.

Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) ile İsveç Belediyeler Birliği(SIDA) arasında imzalanan, Avrupa Birliği(AB) destekli proje, TUSUNET (Türkiye-Sweden Network) protokolü kapsamında İsveç'in Karlstad belediyesinden gelen uzman ekip, pilot bölge olarak seçtikleri Midyat'ta projenin final toplantısını gerçekleştirdi.

 

Şehir planlama ve risk yönetimi üzerinde Gaziantep Büyükşehir, Osmaniye ve Şırnak belediyelerinden uzman kişilerin katıldığı toplantıya ev sahipliğini Midyat belediyesi yaptı. İsveç'in Karlstad belediyesinden gelen uzmanlar yaklaşık üç yıldır sürdürülen projede elde ettikleri bilgileri karşılıklı yapılan çalışma sonunda final toplantısında paylaşma imkânı buldu.

 

Grand Estel otel toplantı salonunda resmi selamlaşmayla başlayan toplantı, şehir planlama ve risk yönetimi ile ilgili karşılaştırmalı çalışmayla devam etti. Karlstad belediye başkan yardımcısı Pelin Ergin Carlsson'un Türk asıllı olması toplantıya renk kattı. Hacettepe üniversitesi sosyoloji bölümünden 1979 yılında mezun olan evli 2 çocuk annesi Carlsson, proje sonunda hazırlanacak el kitapçıkları ile belediyelere şehir planlama ve risk yönetimi konusuna rehber olacağını belirtti.

 

Misafirlere nezaket ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Türkiye'deki belediyeler ile Avrupa'daki belediyeler arasında entegrasyonu sağlamak açısından projenin önemine değinirken, kardeş belediyelerle kaynaşma adına da onur verici olduğunu belirtti. Nasıroğlu " Türkiye'de seçilen 5 pilot bölgeden biriyiz. Yaklaşık üç yıldır karşılıklı sürdürülen projenin ilk toplantısına ve final toplantısına ev sahipliği yapmaktan da mutluyuz." dedi.

 

Gerçekleştirilen toplantıda sonunda şehir planlama konusunda uyulması gereken kurallar ile risk yönetimi adı altında oluşabilecek deprem, sel, yangın gibi afetlerde alınması gereken tedbir ve yapılması gereken uygulamalarla ilgili proje kitapçık halinde belediyelere dağıtılacak.

 

Midyat belediyesi adına konusunda uzman Şükrü Çelebi ve Neşe Nur Kızılbulut misafirlerle yakından ilgilendi. İki gün 4 seansta yapılan toplantının ardından şehir turu atıldı. Mor Gabriel, Hasankeyf, Beyazsu ve ilçenin tarihi mekânlarını gezmenin yanı sıra yöreye özgü mahalli yemeklerinden de tatma imkânı buldu.

Gaziantep, Osmaniye, Şırnak ve İsveç'in Karlstad belediyesinden gelen heyet temasların ardından dün Midyat'tan ayrıldı.

 
 
 

Tayfur DEMİR - MidyatGuncel.com
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.