Midyat Gazete

BATILILAR BU DURUMA SEYİRCİ KALIYOR

GÜNCEL

Önceki gün Boğaz’da meydana gelen ve 24 mültecinin ölümü ile sonuçlanan tekne kazasının yankıları sürüyor. Akit’e konuşan TBMM Mağdur Hakları Komisyonu Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Evini barkını terk eden ve umuda yolculuk yapan bu insanların ölümlerinde en büyük sebep, batılı ülkelerin doğu ülkelerinde yaptıkları sömürgeciliktir” dedi.

SİNAN KAYA / ANKARA - Kişi başı binlerce dolar ödeyip kaçak yollarla Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan fakir ülke insanlarının umuda yolculuğu çoğu zaman ölümle sonuçlanıyor. Önceki gün Boğaz'da meydana gelen ve 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaçakçı teknesinin batması durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi. Konuyu Akit'e değerlendiren TBMM Mağdur Hakları Komisyonu Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Evini barkını terk eden ve umuda yolculuk yapan bu insanların ölümlerinde en büyük sebep, batılı ülkelerin doğu ülkelerinde yaptıkları sömürgeciliktir" dedi. 

BU TABLO BATILILARIN ESERİ

Umuda yolculuk yapan insanların yaşadığı bu dramın sadece bugünle bağlantılı olmadığını, geçmişe de bakmak gerektiğini belirten Mağdur Hakları Komisyonu Başkanı Dağ, "Batılı ülkeler, 'demokrasi ve özgürlük getireceğim' diye doğudaki birçok ülkeyi istila etti. Ve doğudaki birçok ülkeyi asırlarca sömürge olarak kullandı. Bunun neticesinde kaynakları sömürülen oradaki insanlar yıllardır büyük bir ızdırap içerisinde. Nereye gideceğini bilmeden evini barkını terk edip yolculuğa çıkıyorlar" dedi.

BATILILAR BU DURUMA SEYİRCİ KALIYOR

Umuda yapılan yolculukların büyük kısmının faciayla sonuçlandığını aktaran Dağ, "Bu insanların büyük umutla çıktıkları bu yoluculuklar çoğu sefer ne yazık ki ölümlerle sonuçlanıyor. Yaşanan bu ölümlerin en büyük sebebi de batılı ülkeler. Çünkü Batı, yıllarca oryantalist bir bakış açısıyla doğuyu tamamen kendi sömürgesi olarak kullandı. Bunun neticesinde işgale uğramış ülkelerdeki insanlar, her şeyini bırakıp adeta ölüme yolculuğa çıkıyor. Fakat Batılılar kendi uhdesi sonucu oluşturdukları bu tabloyu ne yazık ki görmüyor" diye konuştu.

Yeni Akit - 

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.