Midyat Gazete

Cankurtaran kursuna yoğun ilgi

GÜNCEL

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sualtı Federasyonu ve Yüzme İl Temsilcisiliği tarafından açılan cankurtaran kursu yoğun ilgi gördü. Yaz aylarında hava sıcaklıklarının aşırı artış gösterdiği...

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sualtı Federasyonu ve Yüzme İl Temsilcisiliği tarafından açılan cankurtaran kursu yoğun ilgi gördü.

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının aşırı artış gösterdiği Şanlıurfa'da, Atatürk Baraj Göletinde bilinçsiz yüzme nedeniyle her yıl çok sayıda kişi, boğularak hayatını kaybediyor. Boğulma vakalarının önüne geçilmek için Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasında cankurtaran kursu düzenlendi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, yaptığı açıklamada, yetiştirecekleri cankurtaranlarla boğulmaların önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kursa ilginin yoğun olduğunu belirten Keşküş, şunları kaydetti:

"Kursa katılan 30 kişilik genç bir ekibe cankurtaran eğitimleri vererek hem meslek edinmelerini sağlıyoruz hem de havuzlarda baraj ve göletlerimizde boğulma olaylarına karşı önlemler alıyoruz. İki günlük eğitim sürecinden geçecek olan cankurtaran adaylarımız istedikleri havuzda çalışabilecekler. Kursumuza katılan arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde yüzme hakemliği kursu açmayı planlıyoruz onunda müjdesini burada vermiş olalım."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.