Midyat Gazete

Midyat Belediye'sinden Eğitime Destek

GÜNCEL

Midyat ilçe belediyesi, ilçe merkezinde eğitim-öğretim veren 13 ilköğretim okul öğrencilerine yardımcı ders kitabı dağıttı.

Midyat'ta bulunan, Ali İhsan Kalmaz, Atatürk, Cumhuriyet, Esentepe, Fahrettin, Fatih, Gazipaşa, Gazi YİBO, İstiklal, Kocatepe, Mehmetçik, Vali Kemal Nehrozoğlu ve 75. İMKB İlköğretim okullarının 6–7–8 sınıflarında öğrenim gören Bin 500 öğrenciye "Soru Bankası" kitabı dağıtıldı. 

 

 

 

 

Midyat Belediyesi tarafından, Dinler ve Diller Diyarı İlköğretim Soru Bankası adlı kitap hazırlandı.

 

Belediye önünde İlköğretim Okulu müdürlerine bir tören düzenlenmesinin ardından belediye yetkilileri tarafından okullara teslim edildi. İlköğretim okulu öğrencileri için yardımcı ders kitabi niteliğinde olan, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılâp Tarihi, Atatürkçülük ve İngilizcenin yanı sıra, Testli olan yardımcı kitap çevre temizliği ve Midyat'ın tarihi ve turistik mekânları ile süslendi.

 

Belediye Başkanı Nasıroğlu dağıtım ardından yaptığı açıklamada, gençlere seslenerek, "bugünün gençleri olan sizler, yarının büyükleri olarak tarih ve kültür şehrimizin idarecileri olarak görev yapacaksınız. Onun içindir ki medeniyetler şehri olan ilçemizi yönetecek beyinlerin eğitimli, kültürlü, dünya bakış açılarının muasır medeniyetlerini yakalayan ve eğitim düzeyleri yüksek olan ülkelerin seviyelerinde tutmaları gerekir. Bundan yola çıkarak, biz belediye yönetimi olarak her zaman eğitime önem vermişizdir. Bunun kanıtı olarak, bütün okulların avlularını parke ile döşedik, duvarlarını ördük, öğrencilerimize her zaman kırtasiye okul malzemesi yardımında bulunduk, Üniversite öğrencilerine burs dağıttık. Yaz tatillerinde zeka ve yeteneklerini artıracak spor faaliyetlerinde bulunduk." Dedi.

 

Belediye Başkanı Nasıroğlu, şahıs olarak gençlerden isteğinin, kötü alışkanlıklarında uzak durmaları eğitimlerine önem vermelerini ve ilçemizin batıdaki uygar şehirlerin seviyesine yükseltmelerini isteyerek eğitim-öğretimlerine gerek önemi vermelerini istedi.

 

 

 

İlköğretim okulu müdürleri de verilen testli yardımcı kitaptan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, öğrencilerin eğitim-öğrenimleri için çok yardımcı olacak. 

Midyat Belediye tarafından bastırılan ve dağıtılan, ilköğretim okulları için "soru bankası" yardımcı ders kitabı testli olup öğrencilerin eğitim-öğretimleri için kaynak kitap olacak. 

 

 

 

 

 

 

 

Selahattin EROL - www.midyatgazete.com - ÖNEMLİ NOT : BU HABER Midyatgazete.com'un ESKİ ARŞİVLERİNDE YAYINLANAN HABERLERDEN BİRİDİR. NOSTALJİ AMAÇLI EKLENMİŞTİR. HABER YAYIN TARİHİ : 16 Ekim 2009, 18:59 - www.midyatgazete.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.