Midyat Gazete

Midyat HDP ve DBP Nevruz Ateşini Çalpınar (Site)'de yakacak

GÜNCEL

HDP Midyat ilçe Parti teşkilatında yapılana basın açıklamasında, 2015 yılının Nevruz Ateşini Çalpınar (Site)’de yakacaklarını duyurdu

Midyat HDP ve DBP Nevruz Ateşini Çalpınar (Site)'de yakacak

 

 

Midyat'ta, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Midyat 2015 yılının Nevruz Ateşini Çalpınar (Site)'de yakacağını duyurdu.

 

HDP Midyat ilçe Parti teşkilatında yapılana basın açıklamasında, 2015 yılının Nevruz Ateşini Çalpınar (Site)'de yakacaklarını duyurdu.

 

HDP ve DBP organizasyonunda 18 Mart'ta düzenlenecek nevruz kutlamaları için hazırlıklar tüm hızı ile başladıklarını belirten açıklamayı, DBP Midyat ilçe eşbaşkanı Birgül Toprak okudu.

 

 

Toprak şöyle konuştu; "Midyat özgünlüğünde gerçekleştireceğimiz Nevruz kutlamalarına tüm halkımızı davet ediyoruz. 2015'in Midyat'taki ilk Nevruz ateşi bugün Site mahallesinde yakıldı. Farklı köy ve mahallelerde de yapacağımız kutlamaların ardından finali ise 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 10.00­17.00 arasında Nevruz alanında yapacağımız büyük kutlamayla sonlandıracağız. 16 Mart tarihinde Cizre ilçesinde başlayacak olan ve 21 Mart'ta Diyarbakır'da sonlanacak 'özgürlük' yürüyüşe katılmak için Nusaybin'e gideceğiz."şeklinde konuştu.

 

Midyat'taki Nevruz kutlamaları için Midyat ilçe eşbaşkanları Hüseyin Alper ve Harbiye Demir, Midyat ilçe Eşbaşkanları Birgül Toprak ve Zübeyir Erik ile belediye meclis üyelerinin yanı sıra partililer katıldı. Yapılan açıklamanın ardından Birgül Toprak'ı alkışlarla desteklediler.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.