Midyat Gazete

Midyat Pastaneci Ve Fırıncılar Denetlendi

GÜNCEL

Mardin'in Midyat ilçesinde Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, fırıncı ve pastanecilere gıda güvenliği ve üretimi konusunda seminer verildi.

Mardin'in Midyat ilçesinde Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, fırıncı ve pastanecilere gıda güvenliği ve üretimi konusunda seminer verildi

Kaymakamlık konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Midyat'ta bulunan fırıncı ve pastaneciye güvenli gıda üretimi, sağlık bilgisi kuralları ve temizlik konusunu anlattı.

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Hüseyin Kahraman'ın başkanlığında, Midyat İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kaya, Belediye zabıta amirliği görevlileri tarafından verilen seminere yaklaşık 40 esnaf katıldı.

Sağlıklı gıda üretimi, hijyen kuralları ve güvenli gıda üretimi ile ilgili eğitim toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten, Kontrol Şube Müdürü Hüseyin Kahraman, Mardin Valisi Hasan Duruer tarafından konuyu hassasiyetle yakından takip ettiğini söyledi. Vatandaşların günlük tükettikleri un ve unlu mamullerin, sağlıklı ve daha güvenli olması için çalıştıklarına değinen Kahraman, belediye zabıta ekipleri ve tarım müdürlüğünde görevli ekiplerce denetimlerin sık sık artırılacağını bildirdi.

Seminer katılan esnafa daha sonra, Fırıncı ve pastanecilere gıda mühendisleri tarafından sinevizyon eşliğinde gıda sicil ve üretim izni ile fırın ve pastanelerin dikkat etmesi gereken temel konular anlatıldı.

 

Selahattin EROL
ÖNEMLİ NOT : BU HABER Midyatgazete.com'un ESKİ ARŞİVLERİNDE YAYINLANAN HABERLERDEN BİRİDİR. NOSTALJİ AMAÇLI EKLENMİŞTİR. HABER YAYIN TARİHİ : 01 Ekim 2009, 18:19 - www.midyatgazete.com
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.