Midyat Gazete

Midyat'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor

GÜNCEL

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlaması Midyat'ta da çeşitli etkinliklere ile kutlanmaya başlandı.

Midyat Müftülüğü tarafından Kocatepe İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan kutlamaya Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Doçent Doktor Hasan Tanrıverdi, konuşmacı olarak katıldı.

 

Yapılan etkinlikte, saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Günün anlamı ile ilgili konuşmayı yapan Müftü Abdurrahman İnanç tarafından yapıldı. İnanç, İnsanların sıkıntılarını paylaşan din adamları olduğunu belirterek, "din görevlileri Peygamberlerin varisleri olduğuna göre onlara çok görev düşmektedir. Bunun için kendilerini her konuda yetiştirmelidirler."dedi.

 

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Doç. Dr. Tanrıverdi, camiler ve mescitler inşa edildiği zaman iyi niyetli ve ihlâs ile temeli atılması gerektiğini belirti. Bunun yanında din görevlileri kendilerini iyi derecede yetiştirmelidirler diyerek, "vatandaş tarafından sorulan her soruya cevap verebilecek kadar kendilerini yetiştirmelidirler. "şeklinde konuşmasını yaptı.

 

Camiler ve Din Görevlileri etkiliğine, Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, ın yanı sıra, Mal Müdürü Vevsi Gündüz, Tarım Müdürü Süleyman Kaya, Diyanet Sen Temsilcisi Zeyni Bedir, Özerk Diyanet Sendikası Genel Sekreteri Tevfik Acar ve çok sayıda din görevlisi ile vatandaşlar katıldı.

 

Program sonunda camilerin yapımında ve inşaatı devam eden ve camilere maddi ve manevi katkısı olan iş adamlarına plaket verildi. 

Program başlamadan önce görevliler, gelen davetlilere gül suyu ve şeker ikram edildi. 

 

Selahattin EROL - ÖNEMLİ NOT : BU HABER Midyatgazete.com'un ESKİ ARŞİVLERİNDE YAYINLANAN HABERLERDEN BİRİDİR. NOSTALJİ AMAÇLI EKLENMİŞTİR. HABER YAYIN TARİHİ : 01 Ekim 2009, 19:49 - www.midyatgazete.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.