Midyat Gazete

Sason'da bağımlılıkla mücadele toplantısı

GÜNCEL

BATMAN (AA) - Sason'da ilçesinde bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı.Sason Kaymakamlığı binasında Kaymakam Ökkeş Beyaz başkanlığında yapılan toplantıda, bağımlılıkla mücadele kapsamında ilçede yapılacak çalışmalar...

BATMAN (AA) - Sason'da ilçesinde bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı.

Sason Kaymakamlığı binasında Kaymakam Ökkeş Beyaz başkanlığında yapılan toplantıda, bağımlılıkla mücadele kapsamında ilçede yapılacak çalışmalar ele alındı.

Kaymakam Beyaz, toplantıda yaptığı konuşmada, bağımlılık ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek, uygulanması gereken faaliyetlerin ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürütülmesi, takibinin sağlanması amacıyla kurumların bu konuda sorumlu kişileri ile bir araya geldiklerini belirttti.

Bağımlılık sorununun sadece riskli olarak gruplandırılanları değil tüm vatandaşları etkileyecek bir problem olarak algılanması gerektiğini belirten Beyaz, şunları kaydetti:

"Bu anlamada önleyici faaliyetlere öncelik verilmelidir. Bu kapsamda Sason Kaymakamlığı olarak bilimsel verilere dayalı, etkin, güncel, hedef grupların niteliklerine uygun, sürdürülebilir ve konunun uzmanlarınca sürdürülecek ve takibi yapılacaktır. Madde kullanımının zararları konusunda hedef grupları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek bağımlılık ile mücadelenin sürdürülmesi ve başarıya ulaşmada en önemli noktadır."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.