Midyat Gazete

Sermiyan Midyat Kimdir?

KÜLTÜR - SANAT

Midyat'lı Sermiyan Midyat Kimdir?

2 Aralık 1974'te Ankara'da doğdu. 1998 yılında eğitimine devam etmekte olduğu İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü'nde okumaktayken Ferhan Şensoy'un Nöbetçi Tiyatro sınavlarını kazanarak tiyatroya adım attı. 

2000-2006 yılları süresince Oyun Atölyesi'nde Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay'la birlikte Steven Berkoff'un "Dolu Düşün Boş Konuş" ve W.Shakespeare'in "Atinalı Timon" oyunlarında rol aldı. 2007'de kendi tiyatrosu Oyunbozan'ı kurdu. Yazıp yönetip oynadığı, ilk oyunu "9 Ay Son Gün" ile "En iyi oyun yazarı" ödülünü aldı. Birçok televizyon dizisinde oynamış ve yazarlığını yapmıştır.

"Banyo", "Pardon", "Polis" gibi uzun metrajlı sinema filmlerinde oyuncu olarak rol aldıktan sonra, 2009 yılında yazıp yönetip oynadığı ilk filmi "Ay Lav Yu" ile yönetmenliğe adım attı. Bu film ile Houston, California ve Boston Film Festivalleri'nden "En İyi Komedi", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini alan Midyat, 2010-2011 Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri'nde de "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün sahibi oldu. 

2013 yılında Hükümet Kadın ve Hükümet Kadın 2 filmlerinin yazarlığını, yönetmenliğini yapmış ve oynamıştır. Hükümet Kadın 2 filmiyle Engelsiz Yaşam Vakfı ve Düzce Üniversitesi Medya Ödülleri tarafından "En İyi Yönetmen" ödülüne layık görülmüştür. 

Ayrıca popüler Kalp Yarası ve Limon Çiçekleri şarkılarının söz yazarıdır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.