Midyat Gazete

Artuklu Üniversitesi'nden öğrencilere DGS desteği

MARDİN

Fatih Erdolu, öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavını kazanarak eğitim seviyelerini yükseltmeleri gereği bağlamında bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen ve öğrencilerin eğitim seviyelerini yükseltmeyi hedefleyen faaliyetler kapsamında Vali Koçaklar Konferans Salonunda düzenlenen ''Biz Başardık Sizler de Başarabilirsiniz'' Paneli yoğun bir ilgi gördü.

 


Toplumu meydana getiren bireylere çevresini tanıma ve çevresine uyum göstererek onu kontrol etme yeteneğini geliştirmesini hedefleyen "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi çerçevesinde ön lisans mezunu öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) konusunda bilgilendirilmesi amacıyla bu etkinliği hayata geçirdiklerini belirten Çocuk Gelişimi Bölümü Hocası Mehmet Fatih Erdolu, öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavını kazanarak eğitim seviyelerini yükseltmeleri gereği bağlamında bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

 


Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı ön lisans programlarından mezun olacak öğrencilere sınava nasıl hazırlanmaları gerektiği ve sınav taktikleri konusunda önerilerin verildiği ''Biz Başardık Sizler de Başarabilirsiniz'' panelinde tercih edilecek üniversite bölümleri, tercih süreci ve geçiş sonrası yaşanılabilirintibak,muafiyet, barınma ve mezuniyet sonrası istihdam gibi konular tüm ayrıntılarıyla ele alındı.

 


Ön lisans mezunu olarak istihdam alanında yaşanılan sorunlar ile 4 yıllık fakülte mezuniyeti sonrası çeşitlenen iş olanakları, yaşam kalitesindeki nitelikli artış ve toplumsal statü hakkında düşüncelerin de tartışıldığı panelde;Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olup DGS sınavıyla Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde eğitim görme hakkı kazanmış öğrencilerin deneyimleri aktarıldı.

 

Buna ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Erdolu:
"Kendileriyle aynı süreçlerden geçmiş bu arkadaşlarla öğrencilerimizi bu panelde buluşturmanın, sınava hazırlanmakta olan öğrencilerimiz açısından "ben de başarabilirim" algısı oluşturmayı hedefledik. Aynı şartlarda eğitim görmüş bu arkadaşların bunu başarmış olmalarının hazırlık sürecindeki öğrencilerimizin motivasyonlarını arttıracağı düşünülerek bu paneli düzenledik." dedi

 


Topluma Hizmet uygulamaları dersi kapsamında bu tür etkinliklerin yol gösterici ve öğrencinin sağlıklı tercihlerde bulunmasını sağladığını belirten Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ise bu bağlamda kendilerine verilen matematik eğitimi, açılan DGS kursu ve dağıtımı yapılan kitapların çok faydalı olduğunu vurguladılar. 

 

Mardin Artuklu Üniversitesi SağlıkHizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle birlikte önümüzdeki günlerde buna benzer etkinlikleri sürdüreceklerini belirten Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Erdolu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'ya kendilerine verdiği destek için teşekkür etti. 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.