Midyat Gazete

Çiçek Kadın Danışma Merkezi Kreşi Eğitime Başladı

MARDİN

Dargeçit Belediyesi bünyesinde açılan, Çiçek Kadın Danışma Merkezi kreşinde çocuk gelişimi öğretmeni tarafından çocuklara eğitim-öğretim verilmeye başlandı.

Dargeçit Belediyesi bünyesinde açılan, Çiçek Kadın Danışma Merkezi kreşinde çocuk gelişimi öğretmeni tarafından çocuklara eğitim-öğretim verilmeye başlandı.

Mardin Dargeçit ilçesinde kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarını çözecek bir alan açıldı. Dargeçit Belediyesi bünyesinde açılan Çiçek Kadın Danışma Merkezi kreşinde çocuk gelişimi öğretmeni tarafından çocuklara eğitim-öğretim verilmeye başlandı. Çocuk Gelişimi öğretmeni Suzan Siyahkoç, "Kadınlara destek olmak için açtığımız kreşte çocuklara anadilde eğitim ve öğretim veriyoruz. Derslerde Kürtçe hikayelerini ağırlık veriyorum. Sistemin inkar politikaların önüne geçmek için merkezde yapacağımız tüm etkinlikleri anadilde vermeye devam edeceğiz'' dedi.

Çocukların anadillerinde konuşmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Siyahkoç, diğer amaçlarını da şu şekilde sıraladı: "Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, çocuklara sevgi, saygı, işbirliği sorumluğu, hoşgörü, yardımlaşma-dayanışma ve paylaşma gibi davranışları kazandırmak, çocuklara hayal güçlerini yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini iletişim kurma ile duygularını anlatabilme davranışlarını kazandırmak istiyoruz."

Siyahkoç, kreş için kayıtların devam ettiğini ifade etti.

Kaynak: www.Dargecit.Bel.Tr

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.