Midyat Gazete

Derik Kültür Derneğinden Dayanışma Ziyareti

MARDİN

Özgür Demokratik yerel yönetimler modelinin olmazsa olmazlarından olan “ Örgütlü Toplum ve Demokratik Katılımcılık” ilkesini yaşamsallaştırma çabası içerisinde olan Derik Belediyesi’ne ilçenin en köklü ve aktif sivil toplum örgütünden anlamlı ziyaret.

Özgür Demokratik yerel yönetimler modelinin olmazsa olmazlarından olan " Örgütlü Toplum ve Demokratik Katılımcılık" ilkesini yaşamsallaştırma çabası içerisinde olan Derik Belediyesi'ne ilçenin en köklü ve aktif sivil toplum örgütünden anlamlı ziyaret.
Demokratik kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, yurttaş inisiyatifleri ve meclislerini karar süreçlerine katmayı,dayanışmayı ve onlarla ortaklaşarak çalışmayı esas olan Derik Belediyesi; İstanbul da faaliyet yürüten ilçemizin en köklü ve aktif sivil toplum örgütü olan Derik Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ağırladı.
Derik ile ilgili Kültür, Dayanışma ve Sosyal yardım çalışmaları yürüterek bu güne kadar birçok önemli projeye imza atan Derik Kültür ve Dayanışma Derneği; son olarak ilçede yardıma muhtaç 350 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunmak için ilçede bulunuyordu.
Kırtasiye yardımından sonra Derik Belediyesini ziyaret eden Dernek Başkanı Seyfettin Aktaş ve yöneticiler, Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel ile birlikte Derik Belediyesi tarafından ilçede yürütülen altyapı, üstyapı ve su çalışmalarını gezdi.
Çalışmalar hakkında Başkan Demirel'den bilgi alan Derik Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri, çalışmalarından dolayı Belediye yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etti. 
Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel de Derneğin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, " Derik Kültür ve Dayanışma Derneği ile ilçemizin sorunlarının çözümü noktasında her zaman ortaklaşmaya hazırız." Şeklinde konuştu.

 

Kaynak: www.Derik.Bel.Tr

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.