Midyat Gazete

Güneş: Efendimize Yapılan Saygısızlık Kabul Edilemez

MARDİN

Bağımız Diyanet ve Vakıf Çalışanları Hizmet Sendikası (Bağımsız Hizmet Sen) Mardin İl Başkanı Sadullah Güneş, Fransa’da bir derginin Hz. Muhammed (sav) ile ilgili hakaret karikatürüne tepki gösterdi.

Bağımsız Hizmet Sen İl Başkanı Sadullah Güneş, Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı karikatürle Hz. Muhammed'e yaptığı hakareti düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı.

Güneş; "Fransız Charlie Hebdo dergisi, basın ve düşünce özgürlüğü adı altında peygamber Efendimize karşı yaptığı saygısızlığı kabul etmek mümkün değildir. İnsanların ve toplumların kutsalına yapılan saldırıları, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmek, işgallere, baskılara kin ve nefrete zemin hazırlamak demektir. Söz konusu karikatürün kin ve nefreti körüklemekten başka bir kapsamda değerlendirilmesi en başta düşünce ve ifade özgürlüğüne ihanettir."dedi.

Açıklamasına şu şekilde devam eden Güneş "Yıllardır sürdürülen dinler arası diyalog çalışmaları, yüce dinimiz İslam'a ve Peygamberimize yapılan saygısızlığı azaltmadığını göstermiştir. Bağımsız diyanet hizmet sen olarak peygamber Efendimize veya başka bir değerimize yapılan hakareti elbette kabul etmeyiz ve bu tür girişimleri lanetliyoruz."ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.