Midyat Gazete

Kızıltepe Belediye Eş Başkanlarından 'Sivas Katliamı' mesajı

MARDİN

Kızıltepe Belediye Eş başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman, Sivas Madımak Oteli katliamı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, Türkiye’nin artık geçmişiyle hesaplaşmak zorunda olduğunu vurguladı.

Kızıltepe Belediye Eş başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman, Sivas Madımak Oteli katliamı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, Türkiye'nin artık geçmişiyle hesaplaşmak zorunda olduğunu vurguladı.
Eş Başkanlar ,"Vicdanlar ancak böyle temizlenebilir, adalet ancak böyle yerini bulabilir, toplumsal barış ancak böyle kurulabilir. Benzer acıların bir daha yaşanmaması için devleti ve hükümeti geçmişle yüzleşmeye, adaleti sağlama sorumluluğu nedeniyle Alevi yurttaşlarımızdan özür dilemeye çağırıyoruz.

Sivas katliamının üzerinden tam 22 yıl geçtiği belirten Eş başkanlar,"O gün, Sivas kent merkezindeki Madımak Oteli'nde aralarında biri çocuk, iki otel çalışanının da bulunduğu 35 yurttaş katledildi. Bu katliam devletin Alevilere, farklı kimlik, kültür ve inançlara bakışının bir sonucudur. Tarihin karanlık sayfalarından biri olan Sivas katliamı, aradan geçen zamana rağmen halen toplum vicdanında bir yara, bir sızı olarak kalmaya devam etmektedir. Çünkü olay bütün yönleriyle aydınlatılmamış, bütün sorumlular yargı önüne çıkartılmamıştır. Devletin bu katliamdaki sorumluluğu hukuki olarak tamamlanmamış, yıllardır sürüncemede bırakılan dava 19 yıl sonra zaman aşımına uğratılmış, failler kurtarılmıştır. Sivas katliamının üzerine gidilmiş, olay aydınlatılmış ve sorumlular tam olarak yargılanmış olsaydı, belki de Gazi katliamı, Roboski katliamının yaşanmayacaktı. Ancak öyle olmadı, üzeri örtülen her katliam sonraki katliamlara zemin hazırladı. Sivas katliamı bir insanlık suçudur. Kendine insanım diyen, yaşam hakkını kutsal bir hak olarak gören herkes insanların diri diri yakılmasına karşı durmalıdır".
Türkiye'nin artık geçmişiyle hesaplaşmak zorunda olduğunu vurgulayan Eş Başkanlar "Vicdanlar ancak böyle temizlenebilir, adalet ancak böyle yerini bulabilir, toplumsal barış ancak böyle kurulabilir. Benzer acıların bir daha yaşanmaması için devleti ve hükümeti geçmişle yüzleşmeye, adaleti sağlama sorumluluğu nedeniyle Alevi yurttaşlarımızdan özür dilemeye çağırıyoruz. Bizler, ezilenler, asimilasyona uğrayanlar, ötekileştirilenler olarak bu haklı davanın takipçileri olacağız. Tıpkı Roboski katliamını unutmayıp unutturmayacağımız gibi. Sivas'ta kaybettiğimiz 35 canı bir kez daha saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz" dediler.

Kaynak: www.Kiziltepe.Bel.Tr

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.