Midyat Gazete

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ile görüştü.

MARDİN

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ile görüştü.

 Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Avcı'ya Mardin Valisi Mustafa Taşkesen de eşlik etti. Avcı'yı belediyenin hizmet binası önünde Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Belediyesi Eş Başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak karşıladı. Bakan Avcı'ya belediye çalışanı Newroz Neseboğlu tarafından bir demek çiçek verilerek, "hoş geldiniz" anlamını taşıyan Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice dillerinde karşılama yapıldı. Bakan Avcı, daha sonra Türk'ün makamına geçti. Burada bulunan basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin'in Kudüs gibi bir kent olduğunu ve tüm kültürlerin bir arada yaşadığını ifade ederek, Mardin'de yaşayan tüm halklara ve kültürlere saygı gösterdiklerini ifade etti. Türk, Türkiye'nin Mardin gibi olmasını dilediğini de sözlerine ekleyerek, kültürlerin bir arada yaşamını sürdürmesi için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceklerini söyledi.

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, Mardin'in yüzyıllardan beri tüm Dünya'ya örnek teşkil edebilecek bir kent olduğunu dile getirerek, "Çok farklı kültürleri, dilleri, inanışları barış içinde bir arada yaşatmış, bir hayat tarzı haline getirmiş kadim bir şehir. İnşallah Mardin bu barış ve çözüm sürecinin alması gereken istikamet konusunda hepimize örnek teşkil edecek uygulamalar imza atar. Bu son dönemde yaşanan olumsuzluklar, Mardin'in imajına umarım zarar vermez" dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından Ahmet Türk tarafından, Bakan Avcı'ya telkari gümüş yapımı bir kavanoz takdim edildi. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 

Kaynak: Mardin.Bel.Tr

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.