Midyat Gazete

Öztürk'ten Muhtarlar Günü mesajı

MARDİN

MARDİN (AA) - Mardin'in Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Öztürk, mesajında, Türk siyasi ve demokrasi tarihinin en önemli unsurlarından olan muhtarlık...

MARDİN (AA) - Mardin'in Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Öztürk, mesajında, Türk siyasi ve demokrasi tarihinin en önemli unsurlarından olan muhtarlık müessesesinin dün olduğu gibi bugün de idari yapının ve yerel demokrasinin en önemli yapı taşı olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Muhtarlık müessesesinin 1828'den bu yana 188 yıllık bir tarihi olduğunu ifade eden Öztürk, muhtarların deneyim ve birikimiyle, kentin en küçük yapıtaşı mahallelere hizmet verdiğini, devletin temsilcisi olarak da kamusal bir görev yaptığını kaydetti.

Öztürk, şöyle devam etti:

"Belediyeler ve halkın arasındaki köprü görevini gören muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın sesi, bizlerin de mesai arkadaşı, mahalle ve köylerdeki gözümüz ve kulağımız olmaktadır. Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten, hem ilçemizde, hem de ülkemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımıza bu özel gün vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.