Midyat Gazete

Savurlu Mühendis Oğuzhan Kaya, Siyasete girdi

MARDİN

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Oğuzhan Sönmez Kaya, genç ve dinamik yapısı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

 

Savurlu Mühendis Oğuzhan Kaya, Siyasete girdi

 

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Oğuzhan Sönmez Kaya, genç ve dinamik yapısı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

 

Ailesinin siyasi tecrübesinin yanında, yaptığı çalışmaları ile takdir edilen Kaya, İstanbul Bağcılar Belediyesi İmar Müdürlüğü biriminde Bölge Mühendisinde olarak çalıştı.

 

İmar konusunda uzman olan Kaya, neden aday olduğunu dair şöyle konuştu:

 

"Ailemden gelen siyasi tecrübe ile Ak Parti'den Mardin Milletvekilliğine talip oldum. Mardin'in tarihi, kültürel, mimari, etnik ve coğrafik olarak şu an hak ettiğinin daha ilerisinde olması gerekirken maalesef istenen seviyede değildir. Müteahhit'lik ve Proje işlerini sürdürdüğüm dönemde aktif siyasete girmek istedim. Ancak bazı nedenlerden dolayı etelemiştim. Bağcılar Belediyesinde İmar Müdürlüğünde Bölge Mühendisi olarak çalıştım. Yapı Müteahhitliği, Yapı Laboratuvarı ve Kentsel Dönüşüm Projeleri alanında hizmet veren AKS İnşaat Laboratuvar şirketim var. AKS İnşaat Laboratuvar olarak bugün Ar-Ge ve Kentsel Dönüşüm alanında bir Mardinli olarak Türkiye'nin 1 numaralı şirketi olmanın gururunu ve başarının verdiği hazzı yaşamaktayım. Ar-Ge ekibim ile birlikte Türkiye'de ilk ve tek olan "Kendi Kendini Yöneten Saha" vb. birçok projeyi geliştirmiş bulunmaktayız. Bizim bu alandaki yaratıcı özelliklerimizi politika alanında da kullanabiliriz. Mardin başta olmak üzere Türkiye'ye hizmet edecek yaratıcı projeleri üretmenin ve hayata geçirmenin umudunu ve gayesini taşımaktayım. Amacım bilgi ve tecrübemi Mardin için harcayarak memleketime olan vefa borcunu yerine getirmektir. Bu inanç ile hizmette sınır tanımayan Ak Parti'de aktif siyasete atıldım. Bilgi ve tecrübemi ancak Ak Parti iktidarı ile Mardin'in daha yaşanabilir bir kent yapma idealindeyim."diye konuştu.

 

İnşaat Mühendisi ve Yapı Uzmanı olan Oğuzhan Sönmez Kaya, aslen Savurlu olup, 1976 Yılında Diyarbakır'da doğdu. Evli 1 çocuk babası olan Kaya, Lisans eğitimini tamamladı. İngilizce ve Arapça biliyor. 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.